
Újabban így készítik a céklát a háziasszonyok, és sokkal finomabb
Nemcsak savanyúságnak lehet eltenni ezt a szuper, finom zöldséget! Ez a cékla recept a bizonyíték rá, hogy köretként is megállja a helyét: Tökéletesen passzol a sült húsokhoz.
Nem fogyasztunk eleget ebből a zöldségből, pedig nemcsak egészséges, de minden formában elkészítve finom. A legismertebb cékla recept a savanyúságé, pedig emellett rendkívül sokoldalúan elkészíthető: teheted nyersen salátába, készíthetsz belőle tócsnit, brownie-t és a cékla köretként is mindenkit levesz a lábáról édeskés-földes ízével. Érdemes is minél többször felvenni a menüre, hiszen ez a zöldség tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint antioxidánsokat is bőségesen tartalmaz. A sült cékla isteni húsok mellé, hiszen nem tolakodó az íze, és tökéletesen kiegészíti a markánsabb ízű főfogást. Nem kell túlbonyolítani a fűszerezését, hiszen így érvényesülni tud a cékla természetes íze. Mutatjuk a receptet!

Sült cékla recept
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb cékla
- só
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés:
- Alaposan mosd meg a céklát, hámozd meg, és vágd apró kockákra. Helyezd őket egy jénai tálba, sózd meg ízlés szerint, locsold meg az olajjal, és alaposan rázd vagy keverd össze.
- Fedd le a tálat alufóliával, és tedd előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe. 45-50 perc alatt készre is sül.






