RETRO RÁDIÓ

Újabban így készítik a céklát a háziasszonyok, és sokkal finomabb

Létrehozva2025. 11. 15. 12:00

Nemcsak savanyúságnak lehet eltenni ezt a szuper, finom zöldséget! Ez a cékla recept a bizonyíték rá, hogy köretként is megállja a helyét: Tökéletesen passzol a sült húsokhoz.

Nem fogyasztunk eleget ebből a zöldségből, pedig nemcsak egészséges, de minden formában elkészítve finom. A legismertebb cékla recept a savanyúságé, pedig emellett rendkívül sokoldalúan elkészíthető: teheted nyersen salátába, készíthetsz belőle tócsnit, brownie-t és a cékla köretként is mindenkit levesz a lábáról édeskés-földes ízével. Érdemes is minél többször felvenni a menüre, hiszen ez a zöldség tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint antioxidánsokat is bőségesen tartalmaz. A sült cékla isteni húsok mellé, hiszen nem tolakodó az íze, és tökéletesen kiegészíti a markánsabb ízű főfogást. Nem kell túlbonyolítani a fűszerezését, hiszen így érvényesülni tud a cékla természetes íze. Mutatjuk a receptet!

Cékla recept: köretnek is elkészíthetjük ezt a zöldséget!
Egyszerű és gyors ez a cékla recept. Fotó: Narsil /  Shutterstock


 

Sült cékla recept

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb cékla
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a céklát, hámozd meg, és vágd apró kockákra. Helyezd őket egy jénai tálba, sózd meg ízlés szerint, locsold meg az olajjal, és alaposan rázd vagy keverd össze.
  • Fedd le a tálat alufóliával, és tedd előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe. 45-50 perc alatt készre is sül.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.