Krausz Gábor
Tejbetarhonya: tényleg létezik ez az étel, mutatjuk is
Gyermekkorunk nagy kedvenceinek, a tejberizsnek és a tejbegríznek továbbgondolt verzióját hoztuk el neked. A tejbetarhonya most mindent visz! Ezt a receptet neked is el kell készítened. Nem fogsz benne csalódni!
Emlékszel még a nagyi által készített reggelikre? Neked is nagy kedvenced a tejbegríz és a tejberizs? Hát akkor jól figyelj: szintugrás történt a műfajon belül! Tejbetarhonya az új kedvenc! Isteni finom, krémes, édes. Nagyon hasonlít a "kistesókra", mégis más. A tarhonya másképp veszi fel a nedvességet, ezáltal más lesz az elkészült étel állaga. A végeredmény igazi újdonságként hat! Érdemes elkészíteni, megkóstolni, garantáltan ízleni fog. Mutatjuk a receptet.

Tejbetarhonya recept
Hozzávalók:
- 250 g tarhonya
- 1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
- 700 ml tej ( közben pótolhatod, ha magába szívta a tarhonya )
- 1 csipet só
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- cukor, vaníliás cukor, ízlés szerint
Így készítsd el:
- Pirítsd meg a tarhonyát egy kevés vajon vagy kókuszolajon.
- Öntsd fel 700 ml tejjel. Ha öntöttvas edényben készíted, figyelj rá, hogy a tej szoba hőmérsékletű legyen, ha pedig hideg, akkor először csak keveset önts az edénybe, majd fokozatosan adagold. Sózd meg, és kis lángon, folyamatos keverés mellett főzd puhára.
- Ha szükséges, adj még hozzá tejet.
- Ízlés szerint reszelt citromhéjjal, fahéjjal, és baracklekvárral is ízesítheted.
Jó étvágyat!
forrás: citrompor































