FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.26.

Nagyanyáink ősi trükkje: Így lesz legfinomabb a tejbegríz

Most a lehető legizgalmasabb tejbegríz verziót mutatjuk! Lágyan omló, krémes, de egyúttal ropogós. Ez most a nagy kedvenc!

Szerző Ripost

Egészen biztos, hogy manapság kevés embernek jut eszébe kirántani a tejbegrízt! Rengeteg dolgot bepanírozunk és kirántunk... na, de tejbegrízt? Pedig érdemes megóstolni, egykor nagyon is közkedvelt desszert volt. Nagyanyáink gyakran készítették el ezt az isteni finom és ropogós ételt. 

Fotó:  Ripost

Ennek az édességnek az ízében a vanília dominál, épp olyan, mint egy finom házi sütemény. Percek alatt, roppant egyszerűen elkészül, lekvárral és Nutellával is fogyaszthatod. Mutatjuk a receptet:

Rántott tejbegríz

Fotó:  Ripost

Hozzávalók:

  • 1 liter tej,
  • 12 evőkanál búzadara,
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1-2 cs. vaníliás cukor
  • frissen reszelt citromhéj

a panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Így készítsd el:

  1. Tedd fel a tejet forralni, add hozzá a búzadarát. Eddig nem is különbözik a klasszikus tejbegríztől. Kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik.
  2. Ha megáll benne a kanál, akkor tedd bele a cukrot, és így nem ég le. Reszelj bele citromhéjat, az ad neki egy kellemes ízt. Jól keverd össze.
Fotó:  Ripost

3. Itt jön a meglepetés. A sűrű tejbegrízt simítsd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és várd meg, amíg kihűl.Majd emeld ki a megdermedt tejbegrízt a tepsiből, és borítsd ki egy deszkára. Szeleteld fel. Ha ragadna, a kést vizezd be.

Fotó:  Ripost

4. Ahogy a húst , pontosan úgy panírozd be a tejbegrízt is.  Süsd ki, a kész szeleteket pedig tedd papírtörlőre. Engedd a felesleges olajat lecsepegni.

Fotó:  Ripost

5. Tálaláskor mehet a lekvár vagy a Nutella a tetejére, esetleg egy kis porcukor is.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek