
Nagyanyáink ősi trükkje: Így lesz legfinomabb a tejbegríz
Most a lehető legizgalmasabb tejbegríz verziót mutatjuk! Lágyan omló, krémes, de egyúttal ropogós. Ez most a nagy kedvenc!
Egészen biztos, hogy manapság kevés embernek jut eszébe kirántani a tejbegrízt! Rengeteg dolgot bepanírozunk és kirántunk... na, de tejbegrízt? Pedig érdemes megóstolni, egykor nagyon is közkedvelt desszert volt. Nagyanyáink gyakran készítették el ezt az isteni finom és ropogós ételt.

Ennek az édességnek az ízében a vanília dominál, épp olyan, mint egy finom házi sütemény. Percek alatt, roppant egyszerűen elkészül, lekvárral és Nutellával is fogyaszthatod. Mutatjuk a receptet:
Rántott tejbegríz

Hozzávalók:
- 1 liter tej,
- 12 evőkanál búzadara,
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1-2 cs. vaníliás cukor
- frissen reszelt citromhéj
a panírhoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Így készítsd el:
- Tedd fel a tejet forralni, add hozzá a búzadarát. Eddig nem is különbözik a klasszikus tejbegríztől. Kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik.
- Ha megáll benne a kanál, akkor tedd bele a cukrot, és így nem ég le. Reszelj bele citromhéjat, az ad neki egy kellemes ízt. Jól keverd össze.

3. Itt jön a meglepetés. A sűrű tejbegrízt simítsd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és várd meg, amíg kihűl.Majd emeld ki a megdermedt tejbegrízt a tepsiből, és borítsd ki egy deszkára. Szeleteld fel. Ha ragadna, a kést vizezd be.

4. Ahogy a húst , pontosan úgy panírozd be a tejbegrízt is. Süsd ki, a kész szeleteket pedig tedd papírtörlőre. Engedd a felesleges olajat lecsepegni.

5. Tálaláskor mehet a lekvár vagy a Nutella a tetejére, esetleg egy kis porcukor is.
Jó étvágyat!







