Felejtsd el, hogy a gyerekek nagy kedvencét, a tejbegrízt csak a megszokott módon készítheted. Itt a menzakaják első számú sztárjának izgalmas változata!
Egyszerűen elkészítheted és a siker garantált!
Tejbegríztorta
A megunhatatlan tejbegríz isteni változata!
Hozzávalók:
25 dkg búzadara
1 liter tej
1 csipet só
2 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 dl napraforgóolaj
fahéj a tetejére, ízlés szerint
Így készítsd:
Keverd össze a tejet, búzadarát, csipet sót és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzd sűrűre.
A végén keverd hozzá a cukrot és olajozott formába vékonyan terítsd szét.
Tedd hűtőbe, legalább egy éjszakára.
Másnap borítsd ki a tálból és a tortaforma méretű serpenyőben forró olajban süsd át mind a két felét.
Papírtörlővel itasd fel a felesleges olajat és cukros fahéjjal szórd meg a tetejét!
További ötletek:
Keverj hozzá egy kanál útifűmaghéjat! Így nemcsak finom, de szuper egészséges lesz a desszerted!
A tetejét csokimázzal is bevonhatod.
Készítsd kisebb, de magasabb formában. Az elkészült alappal dolgozhatsz úgy, mint a piskótával. Vágd több részre, megkenheted lekvárral, vagy ízlésed szerinti krémmel.