RETRO RÁDIÓ

Verhetetlen sütőtök krémleves! Tepsiben sütve zseniális!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 10. 14. 18:30

Ősz kihagyhatatlan ízeivel készül ez az étel. Sütőtök krémleves tepsiben! Ezt neked is el kell készítened. Kihagyhatatlan!

Ezt az isteni finom levest ősszel mindenkinek el kell készítenie! A sütőtök krémleves receptjét hoztuk el neked, ebben az ételben igazán összesül a legfinomabb zöldségek íze, amit ebbe a levesbe teszel. Hihetetlen ízkavalkád alkotja az egészet. Mielőbb kóstold meg te is!

Sütőtök krémleves Vegetarian,Autumn,Pumpkin,And,Carrot,Soup,With,Cream,,Spicy,Chickpeas
Sütőtök krémleves/Fotó: zarzamora /  Shutterstock

Sütőtök krémleves recept:

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sütőtök megpucolva, kimagozva, felvágva
  • 2 db édesburgonya, megpucolva, kockákra vágva 
  • 1 db hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • só, bors
  • alaplé
  • kókusztej

feltétek:

  • tökmag, chili pehely, petrezselyem

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.  
  2. Helyezed a felaprított tököt, az édesburgonyát, a sárgarépát, a paradicsomot, és a hagymát egy sütőlapra.
  3. Add hozzá a fokhagymafejet (a vágott felével felfelé) locsold meg az egészet olívaolajja. Ízesítsd sóval, borssal és kakukkfűvel.
  4. Óvatosan forgasd át, hogy bevond az egészet a fűszerekkel. 
  5. Süsd 25-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak. A fokhagymának aranybarnára kell sülnie és meg kell puhulnia. 
  6. Majd a megsült zöldségeket tedd turmixgépbe, a fokhagyma gerezdeket nyomd bele. Zöldségleves alaplevét öntsd hozzá, és mixeld össze.
  7. Két szelet kenyeret szórj meg reszelt sajttal, fordítsd egymásra, kend meg kívülről vajjal, és pirítsd meg mindkét oldalát.
  8. Miután megsültek a zöldségek, tedd az egészet a turmixgépbe, a fokhagymagerezdeket is nyomd bele. Add hozzá az alaplét és turmixold krémesre.
  9. Öntsd az összeturmixolt levest egy nagy fazékba, és közepes-alacsony lángon melegítsd fel. Keverd hozzá a kókusztejet, kóstold meg és ha szükséges, ízesítsd.
  10. Amint készen van, merd a levest tálkákba, szórd meg ropogós tökmaggal, szórj rá egy kevés chilipelyhet és egy csipetnyi friss petrezselymet. Frissen, forrón tálad és élvezd az ősz legmeghittebb ízeit!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.