Ha ősz, akkor indul a levesszezon! Amint megérkezik a hűvös idő, nagyon jól esik egy tál forró leves. 3 testet és lelket átmelegítő receptet hoztunk most neked.
Fantasztikus ízekkel állunk most elő! Az őszi napokon nagyon jól tud esni egy tányér forró leves. 3 receptet hoztunk most neked, válogatásunkból akár el is döntheted, nálad melyik a befutó?
Leves őszre- Fotó: MaraZe / Shutterstock
Leves receptek őszre
1. Sajtkrémleves ropogós darált hússal
Hozzávalók:
1 csokor újhagyma
2 db sárgarépa
3 ek olaj
30 dkg darált hús
só, bors
2 db húsleveskocka
10 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem
Így készítsd el:
Tisztítsd meg az újhagymát és karikázd fel. A répát hámozd meg, kockázd fel. Hevíts fel 2 evőkanál olajat, és üvegesre süss meg rajta 1 evőkanál újhagymát.
Add hozzá a darált húst, és kevergetés mellett fehéredésig pirítsd. Sózd, borsozd és kanalazd bele a tányérba.
A megmaradt olajat add hozzá a visszamaradt zsiradékhoz, forrósítsd fel, és 5 percig pirítsd meg rajta az újhagymát és a répakockát.
Öntsd fel 1,5 l vízzel, dobd bele a leveskockát, és forrald fel. Majd közepes lángon 10 percig főzd.
A reszelt sajtot forgasd a levesbe, és kevergetve további 5 percig főzd, amíg a sajt megolvad. Végül adj hozzá még sót és borsot.
A ropogósra sült darált húsos keverékkel és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálalhatod is a levest!
A vajat forrósítsd fel, és fonnyaszd meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Forgasd bele a megtisztított, feldarabolt csiperkét a leszűrt erdei gombával együtt, és pirítsd meg egy kicsit. Add hozzá a bort, néhány percig forrald, majd öntsd fel 8 dl vízzel. Sózd, borsozd és forrald fel. Ezután közepes lángon, lefedve 30 percig főzd.
A levest botmixerrel pürésítsd, majd add hozzá a tejszínt. Végül ismét sózd, borsozd, ha kell. Kevés tejszínnel meglocsolva, borssal meghintve tálalhatod is.
Jó étvágyat!
3. Francia hagymaleves
Fotó: MaraZe / Shutterstock
Hozzávalók:
5 fej vöröshagyma
2 ek vaj
1 ek olaj
1,5 dl száraz fehérbor
1 ek liszt
1l húsleves-alaplé
só, bors
1 db babérlevél
1 ág kakukkfű
6 szelet bagett
10 dkg kemény sajt
Így készítsd el:
A vöröshagymákat pucold meg, és vékonyan karikázd fel. Egy lábasban forrósíts fel vajat és olajat, majd add hozzájuk a hagymakarikákat, és lassú tűzön dinszteld kb. 30 percig.
Majd öntsd hozzá a bort, és nagy lángon forrald néhány percig. Hintsd meg liszttel, és alaposan keverd el.
Öntsd hozzá az alaplevet is, sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel, és babérlevéllel, majd kis lángon 20 percig főzd.
Közben pirítsd meg a kenyérszeleteket és reszeld le a sajtot.
A kész levest hőálló tálkákba adagold, mindre 1-2 szelet pirítóst tehetsz, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal. A tálkákat tedd be tepsibe, és told bele forró sütőbe. Hagyd bent addigm amíg a sajt megolvad a kenyerek tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.