
Lecsó olasz módra – imádni fogod ezt az egyszerű trükköt
Paprikából, paradicsomból, hagymából többféleképpen lehet elkészíteni ezt az isteni ételt. A lecsó olasz módra is fantasztikus, mutatjuk, mi a trükkje.
Nem érdemes azon összeveszni, hogy a lecsó melyik receptje a legjobb! Hiszen számtalan országban különböző módon készítik, és szinte mindegyik verziója isteni finom. Mi az olasz lecsó - peperonata receptjével kedveskedünk ezúttal neked. Az olaszok általában paradicsomból, édes paprikából, hagymából készítik a zöldségpörköltet - mint lecsót, hússal vagy hús nélkül, esetleg hallal, tenger gyümölcseivel. Előételnek és főételnek is eszik, melegen és hidegen is. Sőt, kenyérre is teszik, vagy tésztára. Mégis valamelyest hasonlít a magyar társára. Mutatjuk a trükköt, miben más.

Lecsó olasz módra - peperonata recept
Hozzávalók:
- 1 kg édespaprika, bell paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 40 dkg paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- petrezselyem
- 1 ek vaj
- 0,5 dl olíva olaj
- só, frissen őrölt bors
- fehérbor (opcionális)
Így készítsd el:
- A paprikát mosd meg, csumázd ki, és ujjnyi vastag csíkokra vágd fel. A hagymát tisztítsd meg, karikázd fel. A paradicsomokat mosd meg, néhány percre forró, majd hideg vízbe dobd bele, és hámozd meg könnyedén. Kisebb darabokra vágd fel. A bazsalikomot és a petrezselyemleveleket öblítsd le, aprózd fel.
- A vaj és az olaj keverékében párold meg a hagymát, dobd rá a paprikát, fedd le és mérsékelt tűzön 10 percig párold. Add hozzá a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózd, borsozd, majd mehet rá egy kevés fehérbor is, (de elhagyhatod), majd fedő alatt, lassú tűzön 15 percen keresztül főzd. Szórd meg bazsalikommal, és fedő nélkül rövid lére sűrítsd.
- Friss bazsalikommal, petrezselyemmel, és pár szem olívabogyóval tálalhatod is.
Jó étvágyat!







