kulcsár edina
A lecsó csodás választás reggelire, ebédre és vacsorára is. Ha unod a megszokott receptet, most megmutatjuk mivel dobhatod fel, hogy még finomabb fogás legyen belõle!
A lecsó hihetetlenül egyszerű étel, de annál finomabb. Benne van minden, amit egy magyar szerethet. Most olyan recepteket mutatunk, amivel változatossá teheted, és a család minden tagja megtalálhatja kedvencét.
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1 dl napraforgó olaj
5 közepes fej vöröshagyma
2 kg lecsópaprika
1 kg paradicsom
só ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát és a hagymát vágd kockára, a paradicsomnak és a paprikának vágd ki a csumáját, majd szeleteld fel. Az olajon pirítsd meg a hagymát és a szalonnát. Tedd bele a paprikát és takard le, vedd le a lángot. Ha a paprika összeesett, add hozzá a paradicsomot, sózd meg és jól főzd össze, amíg levet ereszt.
Hozzávalók:
6 db lecsópaprika
4 közepes db paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
50 ml víz
250 g kolbász
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
0.25 db hegyes erős paprika
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
Kockázd fel a hagymát és pirítsd meg az olajon, majd szórd rá a pirospaprikát. Tedd bele a szeletelt paprikát, majd öntsd fel vízzel. Párold meg, majd add hozzá a paradicsomot. Ha megfőtt és levet eresztett ízesítsd ízlés szerint, majd vágd bele a kolbászt.
A végén hintsd meg bazsalikommal, majd főtt krumplival tálald.
Hozzávalók:
10 dkg sertészsír (vagy napraforgó olaj)
20 dkg füstölt szalonna
1.5 kg vöröshagyma
2 kg paprika (lecsó)
0.5 kg paradicsom
1.5 kg csirke (comb, szárny és csontos mell)
1.5 kg káposzta (fehér édes)
5 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés:
Szeleteld fel a hozzávalókat a lecsónak megfelelően. A csirkét vágd apró darabokra, a káposztát gyaluld le. A bográcsban pirítsd meg a szalonnát és a hagymást kis zsíron. Tedd bele a fokhagymát és a húst és süsd össze. Add hozzá a paprika szeleteket, és amikor kicsit megereszkedett szórd rá a pirospaprikát. Sózd, borsozd és öntsd hozzá a paradicsomot. főzd fél óráig, majd add hozzá a káposztát. Addig párolódjon, még egyenletesen meg nem fő minden.
Hozzávalók:
1 közepes db cukkini (25 cm-es)
2 db vöröshagyma
0.5 db paradicsom
1 kg tv paprika
1 teáskanál só
1 teáskanál barna cukor
0.5 ek ketchup
1 ek fűszerpaprika
1 db tojás
3 ek olívaolaj
4 szelet kenyér
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd nagy szeletekre, majd pirítsd meg az olajon. Add hozzá a cukrot és a sót. Keverd hozzá először a paradicsomot, párold öt percig, majd add hozzá a paprikát is, és a ugyanannyi ideig párold, mint a paradicsomot. Kockázd fel a cukkinit és add hozzá. Főzd körülbelül 50 percig, ízesítsd ízlésed szerint. A végén add hozzá a tojást. Pirítóssal tálald.
Hozzávalók:
1 nagy db padlizsán
2 közepes db cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
3 közepes db paradicsom
1 közepes db zöldpaprika
1 közepes db hegyes erős paprika
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 ek olívaolaj
fűszerpaprika ízlés szerint
bagett
Elkészítés:
Szeleteld fel a hozzávalókat és az olívaolajon süsd meg a paradicsom kivételével. Kicsit hagyd ropogósra, nem kell hogy nagyon összeessenek. Ízesítsd sóval, borssal és pirospaprikával. A végén add hozzá a paradicsomot is, és főzd össze. A bagettet szeleteld fel kis vajjal és fokhagymával kend meg és tedd a sütőbe. Ha kész, tedd rá a lecsót.
Forrás: www.nosalty.hu