
Testet és lelket ad a pörköltnek ez a zseniális fűszer
Mindenkinek van egy tuti receptje, de biztosan vagyunk benne, hogy ez az egyetlen összetevő bármelyiket feldobja. A füstölt paprika apró változtatás, de olyan finom lesz tőle a pörkölt, hogy mindenki, aki kóstolja, elkéri majd a receptet.
Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné a pörköltet. Ahány ház, annyiféle jól bevált recept van, de egy kis füstölt paprika mindegyik változatot tökéletesebbé teszi. Az íze nem tolakodó, viszont kiemeli a többi hozzávaló és fűszer ízét, és tökéletes harmóniát teremt közöttük.

Mintha bográcsban készült volna
Egyetlen teáskanálnyi elég, hogy a füstölt paprika új magasságokba emelje ezt a hagyományos magyar ételt, és ennél több nem is kell belőle, hiszen a pörkölt fűszerezése művészet, ahol ügyelni kell az arányokra. A mértékkel használt füstölt paprikától zamatosabb lesz a hús, teltebb ízű a szaft, és bónuszként az enyhén füstös íz a bográcsban készült pörköltöt idézi akkor is, ha a konyhában, tűzhelyen készíted.
A pörköltalaphoz kerüljön a füstölt paprika
Pirítsd le a hagymát a szokásos módon, majd a sima fűszerpaprikával keverd el az egy teáskanál füstölt paprikát, így egyenletesebb lesz az íz. Add a pörköltalaphoz az egészet, majd készítsd el a jól bevált recepted szerint a pörköltet.
Nem véletlen passzol a magyar szájízhez
A régi paraszti világban füstöléssel tartósították a húsokat, és időnként a pörköltbe is került egy kevés, ez adta meg a finom, füstös ízt. A füstölt pirospaprika hazánkban újdonságnak számít a fűszerek között, de már egyre nagyobb az igény rá. Nem véletlen, hiszen ha füstölt hús nem is akad napjainkban minden háztartásban, egy kis füstös ízt így is csempészhetünk az ételekbe. A pörköltön kívül tehetjük bablevesbe, lecsóba, paprikás krumpliba, de húsok pácolásához is kiváló. De fontos, hogy soha ne használj belőle túl sokat, mert elnyomhatja a többi összetevő ízét; egy teáskanálnyi bőven elég, hogy sokkal gazdagabb legyen az étel íze.






