RETRO RÁDIÓ

Nem hiszed el, milyen étel készült oldalasból, ezt meg kell kóstolnod

Létrehozva2025. 05. 24. 11:30

Nincs vita, hogy a szaftos sült oldalas az egyik legtökéletesebb húsétel; de érdemes néha egy kis újdonsággal kísérletezni. Az oldalas pörkölt új dimenziókba helyezi ezt a finom húst, mindenki megnyalja majd utána a tíz ujját!

Mi sülhet ki az oldalas és a sertéspörkölt párosításából? A válasz, hogy egy szaftos, mennyei finom pörkölt! Az oldalas pörkölt a bizonyíték arra, hogy ez a finom hús nemcsak sütve állja meg a helyét. Ha vendégeket vársz, vagy csak hétvégére szeretnél valami laktató, húsos ebédet, akkor érdemes kipróbálni ezt a fogást!

Az oldalas pörkölt mindenki kedvence lesz!
Tökéletes hétvégi ebéd az oldalas pörkölt. Fotó: Ostranitsa Stanislav /  Shutterstock

Oldalas pörkölt recept

Hozzávalók:

  • 2 kg sertésoldalas
  • 3 fej hagyma
  • 2-3 ek sertészsír
  • 2 kisebb paradicsom
  • 2 db tv paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős paprika
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 3 dl vörösbor
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • kömény

Elkészítés:

  • Hártyázd le az oldalast, öblítsd le, majd törölgesd le papírtörlővel, és vágd fel a csontok mellett kisebb darabokra. Kevés zsíron pirítsd meg jó alaposan a húsok minden oldalát, majd ha már jó kérget kaptak, vedd ki őket a lábasból, és tedd félre.
  • Az oldalas után maradt zsíron pirítsd meg a hagymát, add hozzá a reszelt fokhagymát, és a végén az őrölt pirospaprikát és a köményt. Tedd a pörköltalapra az apróra vágott paprikát és paradicsomot, egy kevés zöldség alaplét, majd add hozzá a pirított oldalasokat is. Alaposan forgasd őket össze, sózd, borsozd, add hozzá a vörösbort, majd öntsd fel annyi alaplével, hogy éppen ellepje a húsokat. A tetejére tedd rá az erős paprikát, majd fedő alatt főzd két órán keresztül a pörköltöt. Ezután már tálalható is az oldalas pörkölt; friss nokedlival és házi savanyúsággal az igazi!

 

@gasztrogengszter Vörösboros oldalas pörkölt, mangalica zsírban pirított nokedlivel Hozzávalók (4 főre): A pörkölthöz: 1,2 kg sertésoldalas (csontos, húsos, szeletelt) 2 nagy fej vöröshagyma (finomra vágva) 4 gerezd fokhagyma (zúzva) 1 db közepes paradicsom 1 db TV paprika vagy kápia 1 ek sűrített paradicsom 2 tk fűszerpaprika (édes, jó minőségű) 1/2 tk füstölt paprika (opcionális, de brutál ízt ad) 1 tk őrölt kömény 1 tk majoránna Só, bors ízlés szerint 2 ek sertészsír 1 dl száraz vörösbor (elhagyható, de ajánlott) 4-5 dl zöldségalaplé vagy víz A nokedlihez: 40 dkg liszt 2 tojás kb. 2,5 dl víz Só #pörkölt #oldalas #ebédötlet #vacsoraötlet #recept #fyp #gasztrogengszter ♬ eredeti hang – Gasztro Gengszter - Gasztro Gengszter

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.