
Nem hiszed el, milyen étel készült oldalasból, ezt meg kell kóstolnod
Nincs vita, hogy a szaftos sült oldalas az egyik legtökéletesebb húsétel; de érdemes néha egy kis újdonsággal kísérletezni. Az oldalas pörkölt új dimenziókba helyezi ezt a finom húst, mindenki megnyalja majd utána a tíz ujját!
Mi sülhet ki az oldalas és a sertéspörkölt párosításából? A válasz, hogy egy szaftos, mennyei finom pörkölt! Az oldalas pörkölt a bizonyíték arra, hogy ez a finom hús nemcsak sütve állja meg a helyét. Ha vendégeket vársz, vagy csak hétvégére szeretnél valami laktató, húsos ebédet, akkor érdemes kipróbálni ezt a fogást!

Oldalas pörkölt recept
Hozzávalók:
- 2 kg sertésoldalas
- 3 fej hagyma
- 2-3 ek sertészsír
- 2 kisebb paradicsom
- 2 db tv paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős paprika
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 liter zöldség alaplé
- 3 dl vörösbor
- őrölt pirospaprika
- só, bors
- kömény
Elkészítés:
- Hártyázd le az oldalast, öblítsd le, majd törölgesd le papírtörlővel, és vágd fel a csontok mellett kisebb darabokra. Kevés zsíron pirítsd meg jó alaposan a húsok minden oldalát, majd ha már jó kérget kaptak, vedd ki őket a lábasból, és tedd félre.
- Az oldalas után maradt zsíron pirítsd meg a hagymát, add hozzá a reszelt fokhagymát, és a végén az őrölt pirospaprikát és a köményt. Tedd a pörköltalapra az apróra vágott paprikát és paradicsomot, egy kevés zöldség alaplét, majd add hozzá a pirított oldalasokat is. Alaposan forgasd őket össze, sózd, borsozd, add hozzá a vörösbort, majd öntsd fel annyi alaplével, hogy éppen ellepje a húsokat. A tetejére tedd rá az erős paprikát, majd fedő alatt főzd két órán keresztül a pörköltöt. Ezután már tálalható is az oldalas pörkölt; friss nokedlival és házi savanyúsággal az igazi!






