RETRO RÁDIÓ

A magyarok kedvenc reggelije új szintre lépett – ettől a trükktől lesz isteni

Létrehozva2025. 05. 23. 10:32

A bundáskenyér nemcsak egy egyszerű reggeli vagy vacsora , egy falat boldogság is. Egy kis odafigyeléssel és kreativitással pedig olyan mennyei élményt varázsolhatunk belőle, amire még a nagyi is büszke lenne!

Kevés olyan étel van, ami annyira összeforrt volna a gyerekkori emlékekkel, mint a bundáskenyér. Az illata már messziről elárulja, mi készül a konyhában, és egy falat után visszarepít az otthon melegébe, a nagymama kockás konyharuhájáig. De vajon mitől lesz igazán mennyei ez az egyszerű, de zseniális fogás?

bundáskenyér
Vajon mitől lesz igazán mennyei ez az egyszerű, de zseniális bundáskenyér? /Fotó: Ripost

Megújult a bundáskenyér

1. A kenyér nem mindegy

A legnagyobb különbséget a kenyér típusa jelenti. A legjobb választás a szikkadt, fehér kenyér – két-három napos, amit már nem szívesen ennénk magában. Ez jobban felszívja a tojásos keveréke, és szebben is sül. Ha pedig valami különlegesre vágyunk, próbáljuk ki kovászos kenyérrel vagy rozsos változattal.

2. A tojásos keverék titka

Sokan csak sóval ízesítik, de egy csipet bors, egy kis fokhagymapor, vagy akár egy pici tej máris új szintre emeli. Egyesek egy kanál tejfölt is belekevernek, amitől még selymesebb lesz az állaga. Bátrabbak egy csipet reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is keverhetnek bele.

3. A tökéletes sütés

A siker kulcsa a közepesen forró olaj – ha túl forró, megég kívül, és nyers marad belül; ha túl hideg, csak megszívja magát olajjal. A legjobb, ha napraforgó- vagy repceolajat használunk, és a kenyeret aranybarnára sütjük mindkét oldalán.

4. Sós vagy édes? Miért ne mindkettő?

A bundáskenyeret hagyományosan sósan esszük – tejföllel, sajttal, fokhagymával vagy friss paradicsommal. De egyre többen esküsznek az édes változatra: porcukorral megszórva, lekvárral vagy mézzel kínálva. Merjünk kísérletezni – az édes-sós kombinációk gyakran kellemes meglepetéseket tartogatnak!

5. A mennyei plusz: tálalási trükkök

Ha igazán különlegessé tennénk, próbáljuk meg:

  • sütőben melegen tartani a szeleteket, hogy ropogósak maradjanak
  • friss zöldfűszerekkel megszórni tálalás előtt
  • tojáskrémmel vagy avokádókrémmel megkenni
  • tükörtojással megkoronázni – dupla öröm!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.