
Ez az egyszerű trükk a tökéletes sült tök titka
A sült tök egészséges, laktat és isteni finom. Egyszerű trükk: így készítsd el tökéletesen!
Szeptembertől januárig kihagyhatatlan csemege a sütőtök. Nagyon egészséges, tele van rosttal és vitaminokkal. Egyél belőle minél többet! csak egy egyszerű trükk kell és a frissen sült tök illatának nem lehet ellenállni. Ha szeretnéd tökéletesen elkészíteni, úgy hogy kívül piros, belül krémes legyen, akkor az alábbi receptet neked is ki kell próbálnod.

Egyszerű trükk:
A sült töknek magas az A.-B-,C-és E-vitamin tartalma, vasban és kalciumban is gazdag. Vértisztító, annyit ehetsz belőle, amennyi jólesik, használd ki te is, amíg szezonja van. Isteni, amikor felszeletelve, a sütőbe dobva készíted el, igazi őszi csemege. Mi a csínja-bínja?
Válassz sütőtököt!
Nagyon fontos, milyen sütőtököt vásárolsz. Fontos, hogy mindig ép héjú és kocsányú darabokat válassz, fontos a tök textúrája. Ezek a leggyakoribb fajták:
- Piros hokkiado, japán sütőtök: narancsszínű héj, intenzív, édes tök.
- Kanadai sütőtök: Vékony nyak, szélesedő alsórész, színe halvány narancs.
- Úritök: Lapított gömb alakú, erősen bordázott. Világos kékes. szürkés héja van. Húsa narancssárga, édes.
- Delicita tök, édesburgonya tök: héja sárga színű, zöld csíkokkal. Íze kicsit földes.
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- méz
- olívaolaj
Így készítsd el:
- A sütőtököt alaposan mosd meg, és vágd félbe, majd negyedekbe.
- Távolítsd el a magokat, és vágd fel 2-3 ujjnyi vastag szeletekre.
- Egy tepsibe tegyél alufóliát vagy sütőpapírt és tedd bele a szeleteket, csurgass rá egy kevés olívaolajat.
- Fedd be az egészet alufóliával, és így süsd 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig.
- Vedd le a fóliát, és további 40-50 percig, vagyis puhulásig süsd. Majd kapcsold ki, kb. még 10-15 percig pihentesd a tökszeleteket.
- Ízlés szerint fogyaszthatod, mézzel meglocsolva, csilivel, gyömbérrel megszórva vagy önmagába.
Jó étvágyat!







