RETRO RÁDIÓ

Ez az egyszerű trükk a tökéletes sült tök titka

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 10. 02. 12:00

A sült tök egészséges, laktat és isteni finom. Egyszerű trükk: így készítsd el tökéletesen!

Szeptembertől januárig kihagyhatatlan csemege a sütőtök. Nagyon egészséges, tele van rosttal és vitaminokkal. Egyél belőle minél többet! csak egy egyszerű trükk kell és a frissen sült tök illatának nem lehet ellenállni. Ha szeretnéd tökéletesen elkészíteni, úgy hogy kívül piros, belül krémes legyen, akkor az alábbi receptet neked is ki kell próbálnod. 

Egyszerű trükk: így lesz tökéletes a sütőtökRoasting,Butternut,Pumpkin,,For,A,Warming,Soup.,Top,View,On
Egyszerű trükk: így lesz tökéletes a sütőtök- Fotó: Robyn Mackenzie /  Shutterstock

Egyszerű trükk:

A sült töknek magas az A.-B-,C-és E-vitamin tartalma, vasban és kalciumban is gazdag. Vértisztító, annyit ehetsz belőle, amennyi jólesik, használd ki te is, amíg szezonja van. Isteni, amikor felszeletelve, a sütőbe dobva készíted el, igazi őszi csemege. Mi a csínja-bínja? 

Válassz sütőtököt!

Nagyon fontos, milyen sütőtököt vásárolsz. Fontos, hogy mindig ép héjú és kocsányú darabokat válassz, fontos a tök textúrája. Ezek a leggyakoribb fajták:

  • Piros hokkiado, japán sütőtök: narancsszínű héj, intenzív, édes tök.
  • Kanadai sütőtök: Vékony nyak, szélesedő alsórész, színe halvány narancs.
  • Úritök: Lapított gömb alakú, erősen bordázott. Világos kékes. szürkés héja van. Húsa narancssárga, édes.
  • Delicita tök, édesburgonya tök: héja sárga színű, zöld csíkokkal. Íze kicsit földes. 

 

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • méz 
  • olívaolaj

Így készítsd el:

  1. A sütőtököt alaposan mosd meg, és vágd félbe, majd negyedekbe.
  2. Távolítsd el a magokat, és vágd fel 2-3 ujjnyi vastag szeletekre.
  3. Egy tepsibe tegyél alufóliát vagy sütőpapírt és tedd bele a szeleteket, csurgass rá egy kevés olívaolajat.
  4. Fedd be az egészet alufóliával, és így süsd 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig.
  5. Vedd le a fóliát, és további 40-50 percig, vagyis puhulásig süsd. Majd kapcsold ki, kb. még 10-15 percig pihentesd a tökszeleteket.
  6. Ízlés szerint fogyaszthatod, mézzel meglocsolva, csilivel, gyömbérrel megszórva vagy önmagába.

Jó étvágyat!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.