
Íme a trükk, amitől olyan puha lesz a pogácsa, mint a nagymamádé
A nagymamák fantasztikus pogácsa receptjét hoztuk el neked. Készítsd el ezt a finomságot, olyan puha és ízletes lesz ez a sós nasi, hogy senki sem tud majd ellenállni neki.
A nagyi féle pogácsának valóban megvan a titka. Ahhoz, hogy isteni finom legyen és puha, ismerned kell, mi volt a régi sütési technika. Íme a trükk, amit most elárulhatunk.

Trükk: így készül a nagyi pogácsája
1. Rétegzés és hajtogatás
A tészta többszöri hajtogatása adja a pogácsa leveles, foszlós szerkezetét. Hajtogatás után pedig pihentesd
2. Hideg alapanyag
A zsírt hidegen tedd a tésztába, ettől is puhább és szép réteges lesz a pogácsa.
Sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1 evőkanál zsír
- 4 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk. cukor
- 3 dl tejföl
- 1 db tojás
- 25 dkg margarin
- só
- 1 db tojás a kenéshez
- 10 dkg trappista sajt (reszelt)
Így készítsd el:
- A lisztben morzsold el a zsírt, majd langyos, cukrozott tejben futtasd fel az élesztőt. A liszthez add hozzá az élesztős tejet, a tojást és a tejfölt. Ízesítsd sóval, majd jó alaposan gyúrd össze.
- A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend rá a lágy margarint.
- És ezután következik a trükk: a tésztát hajtogasd össze (két szélét hajtsd be, a másik két oldaláról is a széleket hajtsd rá, majd nyújtófával nyújtsd ki, végül ismét hajtsd össze, ezt annyiszor ismételd meg, ahányszor csak engedi nagyjából 4-5 alkalommal ismételd meg. Majd tedd be néhány órára a hűtőbe, vagy akár egész éjszakára).
- Vedd elő a tésztát pihentetés után, és nagyjából 1 cm vastagra nyújtsd ki. Közepes méretű pogácsaszaggatóval szaggasd ki.
- Ha nem szórsz rá semmit, akkor vagdosd be a tetejét. A pogácsákat kend be tojással, és a tetejükre szórj reszelt sajtot.
- 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt tepsinként több adagban süsd meg a pogácsákat.
Jó étvágyat!







