
A séfek titka: így lesz mennyei a legegyszerűbb tükörtojás
A reggelik királya a tükörtojás. Hogyan lesz tökéletes? Lássuk, mi a séfek titka.
Reggelire nagyon egészséges a tojás, te is szereted? Mi lehet a séfek titka? Mutatjuk, hogyan készül a tökéletes tükörtojás, ami tápláló, eltelít és isteni is. Ráadásul vacsorára is eheted.

Séfek titka: tökéletes tükörtojás
Ha szeretnél isteni tükörtojást készíteni, akkor tapadásmentes serpenyőre lesz szükséged. Fontos, hogy a serpenyő alatt ne tekerd a gázt maximumra. Nagyon gyorsan odakozmál a reggelid, közben a fehérje teteje nyers marad. A séfek szerint az egyik legfontosabb titok az, hogy közepes lángon, közepes hőfokon készítsd a tojást. Megoszlanak a vélemények, hogy vajon vagy olajon süsd, van aki állítja a legjobb a kettő keveréke. De az olaj önmagában is tökéletes. Nagyon fontos még, hogy pár perc után fedd le a serpenyőt, mert a keletkező gőz benntartásával lesz tökéletes a tükörtojás teteje is. A fehérje nem marad folyós a sárgája pedig lágy marad.
Tükör tojás 2 főre
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- olaj (vaj)
- só, bors
- pirospaprika (opcionális)
Így készítsd el:
- Kezd el melegíteni a serpenyőt közepes lángon. Önts bele kevés olajat. Amikor felhevült, de még nem füstöl, üsd bele a tojásokat.
- Fedd le a serpenyőt, úgy süsd, hogy a tükörtojás tetején a fehérje megdermedjen.
- Egy-két perc elteltével zárd le a gázt és tálalásig hagyd a tojásokat lefedve.
- Sózd, borsozd, esetleg pirospaprikát is tehetsz a tetejére.
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu







