RETRO RÁDIÓ

Filléres vacsora, amit mindenki szeret: Így készül a tökéletes tojásos nokedli

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 05. 16. 18:30

Imádni való, ráadásul olcsó magyar klasszikus receptjét hoztuk el. A tojásos nokedli szinte mindenki kedvence, egyszerűsége mellett, nagy erénye, hogy olcsó is. Mutatunk egy apró trükköt, amitől még finomabb lesz! Meglásd, nem bánod meg, ha kipróbálod.

Nem is nagyon van olyan ember, aki ne imádná a nokedlit. Pörkölt mellé kötelező, de a tojásos nokedli salátával is nagyon jó választás. Ez a filléres vacsora rendkívül olcsó, és egyszerű elkészíteni, de azért van egy-két trükk, ami felturbózhatja az ízeket. Mutatjuk a tökéletes receptet.

Tojásos nokedli Vegetarian,Austrian,Popular,Dish,Egg,Dumplings,With,Salad.,"eiernockerl".
Tojásos nokedli recept /Fotó: Nagy Julia /  Shutterstock

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű, friss tanyasi tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 ek étolaj (lehet olívaolaj is)
  • víz
  • 2 dkg vaj
  • 1 tk só
  • ízlés szerint frissen őrölt szerecsendió (elhagyhatod)
  • tetejére egy kis vágott friss petrezselyem
  • 1 ek tej

főzéshez:

  • 1,5 l víz
  • 1 tk só

Így készítsd el:

  1. Egy nagyobb keverőtálba szitáld bele a lisztet, üss bele 2 db tojást, valamint add hozzá az 1 evőkanál olajat, 1 teáskanál sót. Kezdd keverni, majd kanalanként adj hozzá annyi vizet, hogy jól tudj a tésztával dolgozni. Keverd össze erőteljesen úgy, hogy galuska állaga legyen.
  2. Egy nagy lábosban forralj fel vizet, sózd meg. Amikor már lobog a víz, szaggasd bele a nokedlit: szaggatóval vagy késsel. 2-3 részletben adagold a tésztát, hogy ne ragadjanak össze. Amint a víz felszínére feljön a nokedli, ki is emelheted tésztaszűrő segítségével.
  3. A maradék 4 db tojást 1 evőkanál tejjel, nagy csipet sóval és kevés frissen reszelt szerecsendióval (opcionális) kissé verd fel.
  4. Egy nagy serpenyőben olvassz fel vajat, és a lecsepegtetett galuskákat óvatosan csúsztasd bele. Majd öntsd rá az előkészített tojásos keveréket. Forgasd össze és pár perc alatt süsd meg. Vigyázz, hogy ne legyen száraz!
  5. Tegyél a tetejére frissen vágott petrezselymet, és már tálalhatod is. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.