
Nagyanyáink titka: így készül az igazi túrós palacsinta
Ezt a csoda palacsintát a gyerekeknek is meg kell kóstolnia. Nagyanyáink titka most lelepleződik, mutatjuk az isteni túrós palacsinta receptjét.
Mielőtt suliba mennek a gyerekek, lepd meg őket isteni finom túrós palacsintával! Nagyanyáink titka ez a recept, de neked is tudnod kell róla. Miben a titka ennek az ízletes desszertnek? Hát a töltelék, amiben a mazsola és a rumaroma adja meg a pikáns ízt, és gazdagítja a kedvenc desszertedet. Mutatjuk, hogyan készítheted el.

Nagyanyáink titka: Túrós palacsinta
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 6 db tojás
- 1 l tej
- 1 csipet só
- 1 dl olaj
- 50 dkg túró
- 7-10 dkg cukor
- mazsola
- 1 db citrom reszelt héja
- rum/ rumaroma
- tejföl
Így készítsd el:
- Keverd össze a tészta hozzávalóit habverővel: a lisztet, a tojást, a tejet, a sót. Hagyd a hűtőben, lefedve fél napra.
- A palacsintasütőt kis lángon hevítsd, olajozd ki vékonyan és amikor már jó forró, egy merőkanál segítségével csorgasd bele a tésztát. A palacsinták mindkét oldalát süsd aranybarnára.
- A mazsolát áztasd bele a rumaromába vagy a rumba, és hagyd szintén a hűtőben állni fél napot.
- Készítsd el a tölteléket: s túrót szitán törd át, add hozzá a tojássárgáját, egy kanál tejfölt, cukrot, kevés reszelt citromhéjat, majd a leszűrt mazsolákat. Alaposan dolgozd el, végül óvatosan add hozzá a tojás keményre felvert habját.
- Töltsd meg a meleg és friss palacsintákat.
- Frissen tálalhatod is! Esetleg a tetejére még mehet a tejfölből, ízlés szerint.
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu







