RETRO RÁDIÓ

Nagyanyáink titka: így készül az igazi túrós palacsinta

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 09. 03. 12:30

Ezt a csoda palacsintát a gyerekeknek is meg kell kóstolnia. Nagyanyáink titka most lelepleződik, mutatjuk az isteni túrós palacsinta receptjét.

Mielőtt suliba mennek a gyerekek, lepd meg őket isteni finom túrós palacsintával! Nagyanyáink titka ez a recept, de neked is tudnod kell róla. Miben a titka ennek az ízletes desszertnek? Hát a töltelék, amiben a mazsola és a rumaroma adja meg a pikáns ízt, és gazdagítja a kedvenc desszertedet. Mutatjuk, hogyan készítheted el.

Nagyanyáink titka: Túrós palacsinta
Nagyanyáink titka: Túró spalcsinta recept- Fotó: mindmegette.hu

Nagyanyáink titka: Túrós palacsinta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 1 l tej
  • 1 csipet só
  • 1 dl olaj
  • 50 dkg túró
  • 7-10 dkg cukor
  • mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • rum/ rumaroma
  • tejföl

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a tészta hozzávalóit habverővel: a lisztet, a tojást, a tejet, a sót. Hagyd a hűtőben, lefedve fél napra.
  2. A palacsintasütőt kis lángon hevítsd, olajozd ki vékonyan és amikor már jó forró, egy merőkanál segítségével csorgasd bele a tésztát. A palacsinták mindkét oldalát süsd aranybarnára.
  3. A mazsolát áztasd bele a rumaromába vagy a rumba, és hagyd szintén a hűtőben állni fél napot. 
  4. Készítsd el a tölteléket: s túrót szitán törd át, add hozzá a tojássárgáját, egy kanál tejfölt, cukrot, kevés reszelt citromhéjat, majd a leszűrt mazsolákat. Alaposan dolgozd el, végül óvatosan add hozzá a tojás keményre felvert habját. 
  5. Töltsd meg a meleg és friss palacsintákat.
  6. Frissen tálalhatod is! Esetleg a tetejére még mehet a tejfölből, ízlés szerint.

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.