RETRO RÁDIÓ

Ínycsiklandó retró desszert: gyermekkorod nagy kedvence csúcsra ért

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 08. 10. 16:30

Ilyen finomat már régen ettél! Ez a retró desszert a nyár nagy kedvence. A banánhajó nem megy ki a divatból, és még vissza is visz egy kicsit a múltba.

Készíts te is hétvégére egy feledhetetlen finomságot! A retró desszert visszarepít a múltba, ízvilágához nosztalgikus emlékek fűzhetnek. Kósa Kolos, a Mindmegette maestrója a lenti videóban megmutatja, hogy ebből a retró édességből hogyan készíthetsz ínycsiklandó, nyári desszertet! Valahogy így: karamellizált banánból, selymes málnapürével, pirított mogyoróval a tetején, tejszínhabbal és málnadarabokkal díszítve. Mutatjuk a receptet. 

Retró recept
Retró édesség: banánhajó - Fotó: Móricz István/Mindmegette.hu

Retró desszert: Banánhajó receptje

Hozzávalók:

  • 2 ek. barnacukor
  • 4 db banán
  • 30 dkg málna
  • 1 ek porcukor
  • 50 dkg vanília fagyi
  • 6-8 dkg pirított mogyoró
  • 1 dl csoki öntet
  • tejszínhab

Így készítsd el:

  1. A cukrot egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten karamellizáld. amikor szépen felolvadt, add hozzá a meghámozott félbe vágott banánokat. Mindkét oldalát forgasd meg a karamellben. majd tedd félre. 
  2. A málnát öntsd forralóba, alacsony hőmérsékleten kevergetve kezd melegíteni, nagyjából 1 perc elteltével add hozzá a porcukrot. és ha feloldódott vedd le a tűzről. Botmixer segítségével pürésítsd az egészet. 
  3. Majd szűrd át a pürét, így megszabadítod a magoktól. 
  4. Helyezz egy tányérra két félbevágott banánt, erre rakj rá 3 gombóc vaníliafagylaltot, locsold meg csoki öntettel, málnavelővel és szórd meg zúzott mogyoróval.
  5. A végén mehet hozzá tejszínhab, néhány szem málna. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.