RETRO RÁDIÓ

4 könnyű nyári desszert leveles tésztából

Delicious,Puff,Pastries,With,Berries,And,Sugar,Powder,On,Wooden
Létrehozva2021. 08. 26. 09:30

A konyhakész leveles tésztából rengeteg finom desszertet lehet készíteni, ezért mindig jó, ha lapul otthon a hűtőben pár tekercs.

A leveles tészta tökéletes és gyors megoldás sós és édes péksütemények készítéséhez, és ami a legjobb benne, hogy a végtelenségig variálható, kívánságodnak megfelelő finomsággal töltheted meg a tésztát. Nyáron érdemes szezonális gyümölcsökkel elkészíteni ezeket a gyors süteményeket, hogy igazi nyári desszertet varázsolhass belőle.

Áfonyás-túrós kosárka:

Bár az áfonyának borsos ára van, fanyar íze remekül illik a túróhoz. 25 dkg túrót keverj ki egy tojással, 2 dl tejföllel, egy csomag vaníliás cukorral és ízlés szerint még 2-3 evőkanál cukorral. A leveles tésztát felengedés után nyújtsd ki, majd vágd fel 6 egyforma részre. A széleitől kb. egy cm-re óvatosan vágd be félig a tésztát a kés hegyével, hogy megkapd a kosárka peremét. Arra vigyázz, hogy ne vágd át teljesen a tésztát! A közepét szurkáld meg villával, de a szélét ne, mert sütés közben így szépen feljön a tészta! Helyezd a kosárkákat sütőpapírral bélelt tepsire, töltsd meg a közepét a túrós töltelékkel, és rakj a tetejére áfonyát. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10-15 perc alatt ropogósra sül.

Meggyes-pudingos párna

Először készítsd el a vaníliás pudingot a csomagoláson leírtak szerint, majd rakd félre hűlni. A leveles tésztát vágd 6 darab egyenlő részre, majd helyezz a közepére a kihűlt pudingból és adj hozzá pár szem félbevágott meggyet. Bármilyen gyümölcslekvárral helyettesítheted, úgy is isteni lesz a végeredmény. A lapokat hajtsd ketté hosszában, majd a széleit alaposan nyomkodd össze. A tetejét keresztben bevághatod pár helyen, hogy szebben mutasson. Helyezd a párnákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejüket felvert tojással. 190 fokon hamar ropogósra sül.

Szedres-pudingos pohárkrém

A leveles tésztát hintsd meg porcukorral és sütőpapírral bélelt tepsire helyezd el, majd kb. 190 fokon 15 perc alatt süsd ropogósra. Miután teljesen kihűlt, tördelt apróra. A vaníliás pudingot a csomagoláson leírtak szerint készítsd el, majd rakd félre hűlni. A szedret egy kis barna cukorral megszórva karamellizáld meg serpenyőben vagy mikróban pár perc alatt, majd hagyd kihűlni. Bármilyen gyümölcslekvárral vagy akár friss gyümölccsel is mennyei lesz. A poharakba egyenlően rétegezd a leveles tésztát, a pudingot és a gyümölcsöt kétszer. Az elkészült pohárkrémet rögtön tálald, hogy a leveles tészta ropogós maradjon.

Nutellás csiga

A kinyújtott leveles tésztát kend meg nutella krémmel, majd hosszában tekerd fel rúd alakúra. Miután ezzel megvagy, óvatosan, hogy ne nyomd össze a formáját, vágj karikákat a töltött rúdból, ezek lesznek a csigák. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektesd le őket, kend meg a felső részüket felvert tojással, majd 190 fokon süsd finom ropogósra.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.