Isteni édességet gyorsan is készíthetsz. A franciapalacsinta különlegessége, hogy vajat és tejszínt is tesznek a tésztába. Kicsit más, mint a mi hagyományos receptünk, de megéri kipróbálni. Olyan lesz, mint a francia csók!
Francia palacsinta /Fotó: Anna_Pustynnikova
Francia palacsinta recept
Hozzávalók:
( 2,5 dl bögrével )
5 db tojás
2 bögre liszt
1 bögre tej ( 2,8 % -os)
1 bögre habtejszín
1/2 bögre porcukor
5 dkg vaj
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
vaj a sütéshez
Így készítsd el:
Olvaszd fel a vajat. A többi hozzávalót keverd össze, készítsd el a palacsintatésztát és add hozzá a vajat is.
Süsd meg a palacsintákat a szokásos módon, de csak 3/4 merőkanálnyi tésztát önts a serpenyőbe. A sütéshez vajat használj, de figyelj arra, hogy ne hevíts túl, és csak egy mokkáskanálnyit tegyél mindig a serpenyőbe. Fontos, hogy közepes lángon süsd a palacsintát.
Tálalhatod vaníliás cukorral, porcukorral meghintve, de a megszokott töltelékekkel is fogyaszthatod.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ha fokozni szeretnéd a hatást, akkor keverj a palacsinta tésztájához egy kevéske rumot. De reszelt narancs és citromhéj is mehet bele.