RETRO RÁDIÓ

Vendégeket vársz, de nincs otthon semmi? Ezzel a könnyű finomsággal bárkit levehetsz a lábáról

Létrehozva2025. 09. 07. 12:30

Az ősz ízeit ebbe a klasszikus édességbe is érdemes belecsempészni! A mákos tiramisu pillanatok alatt elkészül, az íze pedig páratlan: érdemes kipróbálni!

Gyorsan, egyszerűen el lehet készíteni, és az alapváltozaton felül lehet gyümölcsös vagy mogyorókrémes is, nem véletlen, hogy nagyon népszerű ez az édesség. Érdemes egy kis őszi ízvilággal is kipróbálni, a mákos tiramisu mindenki kedvence lesz – mutatjuk a receptet!

Az ősz nagy kedvence lesz a mákos tiramisu.
Isteni finom a mákos tiramisu! Fotó: Mindmegette

Mákos tiramisu recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg mascarpone sajt
  • 20 db babapiskóta
  • 2 dl kávé
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A tojássárgákat és a cukrokat keverd simára egy hőálló tálban, majd gőzfürdő felett kézi robotgéppel habosítsd 5-6 percig.
  • A felhabosított, főtt tojássárgákhoz add hozzá a mascarponét, és alaposan keverd össze. Tegyél félre két evőkanállal a mákból a díszítéshez, a többit keverd a krémbe. Habosítsd ki a robotgéppel, de vigyázz, hogy ne keverd túl, mert kicsapódhat a sajt.
  • Márts meg a babapiskótákat egyesével a kávéban, majd sorakoztasd őket egy nagy tál, vagy egy-egy kehely aljára. Terítsd be a krémmel, a maradék babapiskótát tedd a tetejére, és zárd le az egészet még egy réteg krémmel. 
  • A mákos tiramisu akkor lesz az igazi, ha hagyod a hűtőben pihenni 4-5 órán át; ez időre fedd le frissen tartó fóliával. Tálaláskor szórd meg egy kevés darált mákkal vagy kakaóporral a tetejét.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.