
Sült csirkemell kapormártással: tökéletes ez az ebéd
Nagyon népszerű és sokan szeretik ezt a hétvégi ebédet. A sült csirkemell kapormártással, tepsis újburgonyával mindent visz! Egyszerű, gyors, mutatjuk a receptet.
Isteni hétvégi ebéd receptjét hoztuk el neked. A sült csirkemell kapormártással, tepsis újburgonyával egyszerű, könnyű, de laktató nyári étel. A Mindmegette stábja videóban is megmutatja, hogyan is kell elkészíteni. Mutatjuk a recepetet.

Sült csirkemell kapormártással
Hozzávalók:
sült csirkemellhez:
- 80 dkg csirkemellfilé
- só, bors
- 2-3 tk fokhagymapor (vagy 5 cikk friss fokhagyma reszelve)
- 1/2 ek zsír vagy olaj
újburgonyához
80 dkg újburgonya
só, bors
1-2 ek. zsír vagy olaj
kapormártáshoz:
1 csokor friss kapor
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
só
1 ek cukor
3 dl tej
1/2 db citrom
Így készítsd el:
- Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
- A krumplit pucold meg, és tedd sütőtálba, sózd, borsozd, és add hozzá a zsiradékot. Alaposan forgasd össze, majd tedd a sütőbe fél órára. Addig süsd, amíg belül puha, kívül szép piros lesz.
- A csirkemellek mindkét oldalát sózd, borsozd, és ízesítsd fokhagymaporral, vagy összenyomott fokhagymával. Egy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olajat, erre tedd rá a csirkemell szeleteket, és és mindkét oldalukat nagyjából 2-3 percig pirítsd, süsd készre. Tálalásig pihentesd.
- Készítsd el a kapormártást: aprítsd fel a zsenge kaprot. A serpenyőben, amiben a csirkemell sült, olvaszd fel a vajat, add hozzá az aprított kaprot, és egy gerezd reszelt fokhagymát. Adj az alaphoz lisztet és alaposan keverd össze. Pár percig pirítsd, de nem kell megbarnulnia.
- A pirítás után ízesítsd sóval, és cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd fel tejjel, amíg mártás sűrűsége lesz. A végső ízvilágát a citrom adja meg.
- Az ételt tálalhatod is. A tányérre kanalazz a mártásból, helyezed rá egy szép szelet csirkemellet, és halmozd mellé a burgonyát. Szórj kaprot a tetejére.
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu







