
Így tudod elrontani a tökfőzeléket, ha cukkiniből készíted!
Tökfőzelék cukkiniből? Az elgondoÍás szuper, de sajnos könnyen el lehet rontani. De mégis milyen hibát lehet elkövetni? És mi az a trükk, amitől tökéletes lesz? Most megtudhatod!
Tele van a kerted fantasztikusan szép cukkinikkel? De hiába ízletes a saját termés, még ebből is el tudod rontani a tökfőzeléket. Nem vészes ez a hiba, de mégsem lesz olyan a főzelék, ahogy a nagy könyvben meg van írva. De vajon miről van szó? Mutatjuk a trükköt, hogyan lesz mégis isteni a cukkinifőzelék.

Így tudod elrontani a tökfőzeléket, ha cukkiniből késztíted
Pompáznak a kertedben a szebbnél-szebb zöld és sárga cukkinik? Szinte csak arra várnak, hogy főzelék legyen belőlük. Ne kövesd el azt a hibát, hogy együtt főzöd meg a zöld és a sárga héjú termést! Mi sem gondoltuk volna, hogy ez fontos szempont lehet. Pedig a sárga cukkini állaga sokkal keményebb, mint a megszokott zöld cukkinié. Már a főzési idejük! Ha együtt gyalulod le és utána együtt teszed a lábosba a kétféle típust, vagy a zöldet főzőt szét, vagy a sárga marad félig nyers. Ennyire egyszerű a megoldás, ha jó főzeléket szeretnél készíteni, egy ételhez csak egyfajta zöldséget használj. Hidd el, hogy nem éri meg kockáztatni.
Íme egy szuper recept:

Hozzávalók:
- 4 db zöld cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l víz, vagy zöldségalaplé
- só, fehérbors
- 40 dkg tejföl
- 2 ek étkezési keményítő
- kapor
Így készítsd el:
- Tisztítsd meg a cukkinit, reszeld le és sózd be.
- A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteld üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Nagyjából 2 perc múlva mehet bele a reszelt cukkini is.
- Öntsd fel az egészet az alaplével, ízesítsd sóval és borssal, majd főzd forrásig.
- A tejfölt keverd össze az étkezési keményítővel, közben adj hozzá egy merőkanállal a cukkinifőzelék főzőlevéből.
- A kész habarást add hozzá a főzelékhez, és keverd csomómentesre, majd forrald fel.
- A kész főzelék tetejét szórd meg apróra vágott kaporral.
Jó étvágyat!







