RETRO RÁDIÓ

Így tudod elrontani a tökfőzeléket, ha cukkiniből készíted!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 08. 05. 12:00

Tökfőzelék cukkiniből? Az elgondoÍás szuper, de sajnos könnyen el lehet rontani. De mégis milyen hibát lehet elkövetni? És mi az a trükk, amitől tökéletes lesz? Most megtudhatod!

Tele van a kerted fantasztikusan szép cukkinikkel? De hiába ízletes a saját termés, még ebből is el tudod rontani a tökfőzeléket. Nem vészes ez a hiba, de mégsem lesz olyan a főzelék, ahogy a nagy könyvben meg van írva. De vajon miről van szó?  Mutatjuk a trükköt, hogyan lesz mégis isteni a cukkinifőzelék. 

Így tudod elrontani cukkinifőzelék
Így tudod elrontani a cukkinifőzeléket -Fotó:  Ripost

Így tudod elrontani a tökfőzeléket, ha cukkiniből késztíted

Pompáznak a kertedben a szebbnél-szebb zöld és sárga cukkinik? Szinte csak arra várnak, hogy főzelék legyen belőlük. Ne kövesd el azt a hibát, hogy együtt főzöd meg a zöld és a sárga héjú termést! Mi sem gondoltuk volna, hogy ez fontos szempont lehet. Pedig a sárga cukkini állaga sokkal keményebb, mint a megszokott zöld cukkinié. Már a főzési idejük! Ha együtt gyalulod le és utána együtt teszed a lábosba a kétféle típust, vagy a zöldet főzőt szét, vagy a sárga marad félig nyers. Ennyire egyszerű a megoldás, ha jó főzeléket szeretnél készíteni, egy ételhez csak egyfajta zöldséget használj. Hidd el, hogy nem éri meg kockáztatni. 

Íme egy szuper recept: 

cukkinifőzelék
Fotó:  Ripost

Hozzávalók:

  • 4 db zöld cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz, vagy zöldségalaplé
  • só, fehérbors
  • 40 dkg tejföl
  • 2 ek étkezési keményítő
  • kapor

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a cukkinit, reszeld le és sózd be.
  2. A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteld üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Nagyjából 2 perc múlva mehet bele a reszelt cukkini is. 
  3. Öntsd fel az egészet az alaplével, ízesítsd sóval és borssal, majd főzd forrásig.
  4. A tejfölt keverd össze az étkezési keményítővel, közben adj hozzá egy merőkanállal a cukkinifőzelék főzőlevéből.
  5. A kész habarást add hozzá a főzelékhez, és keverd csomómentesre, majd forrald fel.
  6. A kész főzelék tetejét szórd meg apróra vágott kaporral.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.