RETRO RÁDIÓ

Ettől az egyszerű, zseniális trükktől sokkal finomabb lesz a rántottád

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 02. 25. 11:30

Nincs is finomabb egy tojásos reggelinél! Ez a rántotta mindent visz! Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.

Ha te is imádod a tojást, akkor jó, ha tudod, hogyan lehet istenien elkészíteni. Íme a rántottatrükk, ami segít abban, hogy tökéletes legyen. A rántottát nem lehet elrontani: csak fel kell verni a tojást, és egy tapadásmentes serpenyőben megsütni. Na de mi az, amitől a te reggelid a legfinomabb lesz? Most megtudhatod!

Rántotta Scrambled,Eggs,Beautifully,Presented,On,A,Plate,,Showcasing,A,Vibrant
Rántotta reggelire/ Fotó: Metamore Studio

Rántotta trükk

Tejjel, hogy puha legyen

Ha szereted a krémes állagot, akkor adj a tojáshoz egy kevés tejet vagy tejszínt. Nedvesebb és puhább lesz tőle a rántotta.

Tejföl, joghurt a pikáns ízért

Ha lehet még fokozni a krémes állagot, akkor használj sűrűbb tejterméket: tejfölt vagy joghurtot tegyél a nyers tojásba, sütés előtt. Üsd a tojásokat egy tálba, verd fel, majd a keveréket öntsd forró serpenyőbe. Óvatosan húzd a tojást a serpenyő közepe felé, és amikor megdermedt, de még kicsit folyós, tojásonként egy púpozott kanál tejfölt vagy joghurtot kanalazz rá, így süsd készre.

Könnyű tojásrántotta

Ha nem a krémes állag a kedvenced, hanem inkább a könnyebb tojás, akkor a szódavíz segít neked. 2 tojáshoz keverj 1 evőkanálnyi szódavízet, sütéskor a buborékok kitágulnak, és az étel könnyűvé válik. 

Használj ghí-t sütéshez

Ha szeretnéd, hogy igazán finom legyen a tojás, süsd ki a rántottát ghí-ben (használhatsz vajat is). A tisztított vajjal készített tojás egészen biztos, hogy nem ég meg sütéskor, és még egészséges is.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.