
Ettől az egyszerű, zseniális trükktől sokkal finomabb lesz a rántottád
Nincs is finomabb egy tojásos reggelinél! Ez a rántotta mindent visz! Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.
Ha te is imádod a tojást, akkor jó, ha tudod, hogyan lehet istenien elkészíteni. Íme a rántottatrükk, ami segít abban, hogy tökéletes legyen. A rántottát nem lehet elrontani: csak fel kell verni a tojást, és egy tapadásmentes serpenyőben megsütni. Na de mi az, amitől a te reggelid a legfinomabb lesz? Most megtudhatod!

Rántotta trükk
Tejjel, hogy puha legyen
Ha szereted a krémes állagot, akkor adj a tojáshoz egy kevés tejet vagy tejszínt. Nedvesebb és puhább lesz tőle a rántotta.
Tejföl, joghurt a pikáns ízért
Ha lehet még fokozni a krémes állagot, akkor használj sűrűbb tejterméket: tejfölt vagy joghurtot tegyél a nyers tojásba, sütés előtt. Üsd a tojásokat egy tálba, verd fel, majd a keveréket öntsd forró serpenyőbe. Óvatosan húzd a tojást a serpenyő közepe felé, és amikor megdermedt, de még kicsit folyós, tojásonként egy púpozott kanál tejfölt vagy joghurtot kanalazz rá, így süsd készre.
Könnyű tojásrántotta
Ha nem a krémes állag a kedvenced, hanem inkább a könnyebb tojás, akkor a szódavíz segít neked. 2 tojáshoz keverj 1 evőkanálnyi szódavízet, sütéskor a buborékok kitágulnak, és az étel könnyűvé válik.
Használj ghí-t sütéshez
Ha szeretnéd, hogy igazán finom legyen a tojás, süsd ki a rántottát ghí-ben (használhatsz vajat is). A tisztított vajjal készített tojás egészen biztos, hogy nem ég meg sütéskor, és még egészséges is.







