4°C
9°C

Árpád névnapja

RETRO RÁDIÓ

Így készül a zsíros vakarcs, finom és laktató

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 08. 23. 19:30

A különös név egy ételt takar. De vajon mit? Így készül a vakarcs, ezt a receptet neked is ismerned kell.

Közeledik a hónap vége, az olcsó és egyszerű receptek időszaka. Most egy gyorsan elkészíthető kenyeret mutatunk, aminek a népies neve "vakarcs". A régi időkben úgy tartották, hogy a vakarcs a "szegények kenyere". Valójában egy zsíros tésztáról van szó, melyet önmagában teával, vagy levesek mellé is lehet fogyasztani.  Vigyázz, laktató! Mutatjuk a receptet!

Így készül a Vakarcs
Így készül a vakarcs! /Fotó: mindmegette.hu

Zsíros vakarcs

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (plusz egy kevés a nyújtáshoz)
  • 15 dkg sertészsír
  • 17 dkg tejföl
  • 1 ek. só
  • tej

Így készítsd el:

  1. A lisztet, a zsírt, a tejfölt és a sót keverd össze, gyúrj belőle tésztát. Tejet annyit adj hozzá, hogy kezelhető legyen az alapanyag. 
  2. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 1-2 mm vastagra, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét derelyevágóval vagy késsel vagdosd be. Tedd a tepsit 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, majd süsd aranybarnára a vakarcsot.

Jó étvágyat!

Forrás: mindmegette.hu

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.