
Így készül a zsíros vakarcs, finom és laktató
A különös név egy ételt takar. De vajon mit? Így készül a vakarcs, ezt a receptet neked is ismerned kell.
Közeledik a hónap vége, az olcsó és egyszerű receptek időszaka. Most egy gyorsan elkészíthető kenyeret mutatunk, aminek a népies neve "vakarcs". A régi időkben úgy tartották, hogy a vakarcs a "szegények kenyere". Valójában egy zsíros tésztáról van szó, melyet önmagában teával, vagy levesek mellé is lehet fogyasztani. Vigyázz, laktató! Mutatjuk a receptet!

Zsíros vakarcs
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (plusz egy kevés a nyújtáshoz)
- 15 dkg sertészsír
- 17 dkg tejföl
- 1 ek. só
- tej
Így készítsd el:
- A lisztet, a zsírt, a tejfölt és a sót keverd össze, gyúrj belőle tésztát. Tejet annyit adj hozzá, hogy kezelhető legyen az alapanyag.
- Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 1-2 mm vastagra, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét derelyevágóval vagy késsel vagdosd be. Tedd a tepsit 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, majd süsd aranybarnára a vakarcsot.
Jó étvágyat!
Forrás: mindmegette.hu







