
Így tedd el a csöves kukoricát télire, isteni zsenge és édes marad!
Ha sok termett a kertedben, vagy jó áron tudsz venni, biztosan gondolkodtál már rajta, hogyan lehetne befőzni ezt a nyári csemegét. Szerencsére egyszerűen eltehető a csöves kukorica télire, és az ízéből mit sem veszít.
Nyáron nagy kedvenc a finom, édes főtt kukorica, nem csoda, hogy szeretne belőle az ember eltenni későbbre. A jó hír az, hogy a csöves kukorica télire is simán elrakható, és ugyanolyan pazar lesz az íze, mint nyáron. Nem puhul vagy keményedik meg túlságosan, és a kukorica befőtt elkészítése roppant egyszerű, nem kell hozzá sok alapanyag, és nem is vesz sok időt igénybe. Mindössze néhány szép csőre és nagyobb befőttesüvegekre lesz szükséged, és kezdődhet is a csemegekukorica befőzése!

Csöves kukorica télire
Hozzávalók:
- Nyers csemegekukorica-csövek
- üvegenként másfél kanál konyhasó
- másfél kanál cukor/üveg
- 1 kk citromsav üvegenként
- 3 vagy 5 literes befőttesüvegek
Elkészítés:
- Sterilizáld az üvegeket, pucold és alaposan mosd meg a kukoricacsöveket, a rossz szemeket szedd le róluk. Állítsd őket az üvegekbe; ha túl nagyok, akkor ötliteresbe, ha elférnek, mehetnek a háromliteresbe is.
- Tedd az üvegekbe az sót, a cukrot és a citromsavat, majd öntsd fel csapvízzel, és jól zárd le őket a kupakokkal.
- Tedd az üvegeket egy nagyobb lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy az üvegek szájáig érjen. Ahhoz, hogy a csöves kukorica télire is friss maradjon, ki kell dunsztolni: lassú tűzön főzd az üvegeket a gyöngyözéstől számított fél órán át. Ha letelt az idő, zárd le a tűzhelyet, és a kukoricákat hagyd a vízben kihűlni.






