
5 perc alatt kész a főtt kukorica ezzel az új trükkel
A nyár egyik kedvenc csemegéje, ami percek alatt elfogy. Megcsinálni azonban macerás; kivéve, ha ezzel a módszerrel készül a főtt kukorica!
Sok víz, hatalmas lábas, sok mosogatás. A főtt kukorica elkészítése ugyan nem tart sokáig, de rengeteg macerával járhat, ami nem is éri meg, ha csak pár csövet szeretnél elkészíteni. De nem is kell a tűzhellyel, lábassal vacakolni, a főtt kukorica mikróban is elkészíthető!

Tökéletes lesz a főtt kukorica
A kukoricát elkészítés előtt nem szabad megpucolni, a csuhéjával együtt kell elkészíteni, hiszen ez bent tartja a nedvességet, így pár perc alatt megpuhulnak a szemek. A bajuszát viszont alaposan szedd le, hajlamos lángra kapni.
Csak be kell tenni
Tedd a héjas kukoricákat egy tányérra, válaszd ki a mikrohullámú sütő 800-900 Wattos fokozatát, és indítsd el a gépet. Kukoricánként 5 perc kell, hogy megpuhuljanak a szemek, tehát ha egy csövet teszel be, 5, ha kettőt, 10 percig hagyd őket főni. A kész kukoricát vedd ki a mikróból, várj egy kicsit, hogy ne legyen tűzforró, majd hámozd le a leveleket. Ezután csak sózd, borsozd, vajazd, és már fogyasztható is!






