RETRO RÁDIÓ

5 perc alatt kész a főtt kukorica ezzel az új trükkel

Létrehozva2025. 07. 23. 11:00

A nyár egyik kedvenc csemegéje, ami percek alatt elfogy. Megcsinálni azonban macerás; kivéve, ha ezzel a módszerrel készül a főtt kukorica!

Sok víz, hatalmas lábas, sok mosogatás. A főtt kukorica elkészítése ugyan nem tart sokáig, de rengeteg macerával járhat, ami nem is éri meg, ha csak pár csövet szeretnél elkészíteni. De nem is kell a tűzhellyel, lábassal vacakolni, a főtt kukorica mikróban is elkészíthető!

Mikróban gyorsan kész lesz a főtt kukorica.
Nem kell fazék a főtt kukorica készítéséhez. Fotó: jrslompo /  Shutterstock

Tökéletes lesz a főtt kukorica

A kukoricát elkészítés előtt nem szabad megpucolni, a csuhéjával együtt kell elkészíteni, hiszen ez bent tartja a nedvességet, így pár perc alatt megpuhulnak a szemek. A bajuszát viszont alaposan szedd le, hajlamos lángra kapni.

Csak be kell tenni

Tedd a héjas kukoricákat egy tányérra, válaszd ki a mikrohullámú sütő 800-900 Wattos fokozatát, és indítsd el a gépet. Kukoricánként 5 perc kell, hogy megpuhuljanak a szemek, tehát ha egy csövet teszel be, 5, ha kettőt, 10 percig hagyd őket főni. A kész kukoricát vedd ki a mikróból, várj egy kicsit, hogy ne legyen tűzforró, majd hámozd le a leveleket. Ezután csak sózd, borsozd, vajazd, és már fogyasztható is!
 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.