Létrehozva: 2025.07.06.

Ha így készül a cukkinifasírt, nem tudod elrontani

Egyszerű és ízletes ételt szeretnél? Cukkinifasírt, amivel nem nyúlhatsz mellé, salátához, pitába, esetleg főzelék mellé tökéletes. A nyár nagy slágere lesz, mutatjuk a receptet.

Nyáron ez a zöldség mindig nagy sláger! Így készül a cukkinifasírt, amit neked is muszáj elkészítened! Elronthatatlan, ráadásul nagyon egyszerű is. Mutatjuk a tökéletes receptet!

cukkinifasírt
Cukkinifasírt recept/ Fotó: mindmegette.hu

Cukkinifasírt recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • só,bors
  • 3 db tojás
  • 2 db gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg sajt (reszelve)
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj (olívaolaj, a sütéshez)

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a cukkinit, jó alaposan. Hámozd meg, és a belső magos részét távolítsd el, ha szükséges. Ezután nagy lyukú reszelőn reszeld le, vagy gyaluld le. 
  2. Egy tálban sózd meg és 10-15 percre tedd félre, hogy levet eresszen, majd nyomkodd ki. Ez nagyon fontos, mert ha nedves marad, akkor a fasírtmassza szét fog esni!
  3. Tedd egy nagy tálba a kinyomkodott cukkinit és add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, az aprított petrezselymet és a reszelt sajtot. A végén mehet bele a zsemlemorzsa. Annyit tegyél hozzá, hogy könnyedén tudd formázni.
  4. Készíts a masszából gombócokat, vagy pogácsákat, és egyesével forgasd bele zsemlemorzsába. 
  5. Serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, de ne legyen túl forró, és közepes lángon, oldalanként 3-4 percig süsd meg. A fasírtok aranybarnák és ropogósak lesznek. 
  6. Szedd ki őket egy konyhai papírtörlőre, és itasd le a felesleges olajat róluk.
  7. Kínáld joghurtos mártogatóssal, vagy salátával, esetleg főzelék feltétként. 

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek