Egyszerű és ízletes ételt szeretnél? Cukkinifasírt, amivel nem nyúlhatsz mellé, salátához, pitába, esetleg főzelék mellé tökéletes. A nyár nagy slágere lesz, mutatjuk a receptet.
Nyáron ez a zöldség mindig nagy sláger! Így készül a cukkinifasírt, amit neked is muszáj elkészítened! Elronthatatlan, ráadásul nagyon egyszerű is. Mutatjuk a tökéletes receptet!
Cukkinifasírt recept/ Fotó: mindmegette.hu
Cukkinifasírt recept
Hozzávalók:
50 dkg cukkini
só,bors
3 db tojás
2 db gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg sajt (reszelve)
10 dkg zsemlemorzsa
1 dl olaj (olívaolaj, a sütéshez)
Így készítsd el:
Mosd meg a cukkinit, jó alaposan. Hámozd meg, és a belső magos részét távolítsd el, ha szükséges. Ezután nagy lyukú reszelőn reszeld le, vagy gyaluld le.
Egy tálban sózd meg és 10-15 percre tedd félre, hogy levet eresszen, majd nyomkodd ki. Ez nagyon fontos, mert ha nedves marad, akkor a fasírtmassza szét fog esni!
Tedd egy nagy tálba a kinyomkodott cukkinit és add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, az aprított petrezselymet és a reszelt sajtot. A végén mehet bele a zsemlemorzsa. Annyit tegyél hozzá, hogy könnyedén tudd formázni.
Készíts a masszából gombócokat, vagy pogácsákat, és egyesével forgasd bele zsemlemorzsába.
Serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, de ne legyen túl forró, és közepes lángon, oldalanként 3-4 percig süsd meg. A fasírtok aranybarnák és ropogósak lesznek.
Szedd ki őket egy konyhai papírtörlőre, és itasd le a felesleges olajat róluk.
Kínáld joghurtos mártogatóssal, vagy salátával, esetleg főzelék feltétként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.