
Így készül az erdélyi csorba leves, ezt vétek kihagyni
Ezt a finomságot neked is meg kell kóstolni! Az erdélyi csorba leves igazi gasztronómiai utazás, hiszen ennek az ételnek már történelme van. Mutatjuk a receptet.
Az erdélyi konyha egyik jellegzetes ételének receptjét hoztuk el most neked. A csorba leves valójában egy savanyított leves, már a XVIII-XIX. századi erdélyi szakácskönyvekben is említik, gyakori paraszti és polgári ételként. A csorba török eredetű szó, de Romániában a savanyú leveseket nevezik így. Nagyon ízletes és laktató, szuper étel. Desszertnek utána rétest, pitéket, palacsintát, esetleg mákos gubát is érdemes csinálni. Mutatjuk a savanyú levesek királyának receptjét.

Csorba leves - húsgombóccal
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1/2 fej zeller
- 3 ek olaj
- 1 marék lestyán
A gombócokhoz:
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A habaráshoz:
- 2 ek liszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 db citrom
Így készítsd el:
- A zöldségeket tisztítsd meg, vágd fel, és egy kevés olajon pirítsd le őket. Majd öntsd fel vízzel.
- A gombóc hozzávalóit gyúrd össze, és pici, apró gombócokat készíts belőle. Amikor felforr a leves, dobd bele a gombócokat és hagyd őket megfőni.
- Végül sűrítsd a levest tejfölös habarással.
Jó étvágyat!







