RETRO RÁDIÓ

A svéd uborkasaláta mindent visz, így tudod eltenni télire

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 08. 23. 14:00

Készítsd el télire ezt a különlegességet! A svéd uborkasaláta íze igazán különleges Ha szeretnél egy új savanyúságot kipróbálni, akkor ne késlekedj. Mutatjuk a receptet.

A szokásos savanyúságok mellett ideje valami istenit és újat is elrakni télire. A svéd uborkasaláta nagyon finom és augusztus elején érdemes is elkészíteni. Így a téli hónapokban az uborka friss íze nagyon jól fog esni. Mutatjuk a receptet.

Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta - Fotó: mindmegette.hu

Svéd uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 2 kg fürtös uborka
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 mokkáskanál szalicil
  • 1 bögre cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl 20%-os ecet

Így készítsd el:

  1. Mosd meg az uborkát alaposan, majd 2-3 milliméter vastag darabokra karikázd fel, és halmozd egy öblös tálba. 
  2.  A hagymákat pucold meg, vágd fel, majd tedd a tálba. Add az uborkához a mustármagot is, és forgasd össze az egészet.
  3. Egy kis tálkában 1 dl langyos vízzel alaposan keverd össze a szalicilt.
  4. Másik keverőtálban 3 l vizhez add hozzá a cukrot, a sót, és az ecetet, és az egészet kevergesd addig, amíg minden alkotóelem fel nem oldódik. Végül a vízzel elkevert szalicilt is öntsd a folyadékhoz és ezzel is keverd össze. 
  5. Az ecetes keverékkel öntsd fel az uborkát, takard le, majd tedd 24 órára hűtőbe. Közben időnként keverd meg. 
  6.  Az elkészült savanyúságot töltsd fertőtlenített üvegekbe, és jól zárd le. Hűvös helyen tárold fogyasztásig. A megbontott üvegeket mindig a hűtőben tárold. 

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.