RETRO RÁDIÓ

Tiramisu palacsintatorta: ennél jobb ma már nem lesz

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 07. 10. 19:30

Hihetetlen finom édesség receptjét hoztuk el neked! A tiramisu palacsintatorta mindent visz! Ez a desszert tényleg édesszájúaknak készül!

Képzelj el sok-sok palacsintát egymásra pakolva úgy, hogy minden réteg közül pihe-puha és habos krém mosolyog rád. Égi manna a szádban minden egyes falat, melyekből úgy bomlanak ki a vaníliás és csokoládés ízek, hogy attól szó szerint meg kell őrülni. Ennek a fantasztikus édességnek a receptjét neked is ismerned kell! A tiramisu palacsintatorta hihetetlen sláger, nem véletlen, hogy nagy sikerrel terjed a neten. Ha te is kedvet kaptál hozzá, ne késlekedj, készítsd el még ma!

Tiramisu palacsintatorta Tiramisu Freshly,Prepared,Delicious,Tiramisu,Crepe,Cake,On,The,Table.
Tiramisu palacsintatorta /Fotó: N i k /  Shutterstock

Tiramisu palacsintatorta

Hozzávalók:

A krémhez

  • 8 dl tej
  • 100 g kukoricakeményítő
  • 20 g liszt
  • 180 g cukor
  • 20 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g fehér csokoládé
  • 100 ml tejszín ( 50-50 ml )

A palacsintához

  • 400 ml tej
  • 25 g kakaó
  • 200 g liszt
  • 3 db tojás
  • 50 g cukor
  • 25 ml olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Így készítsd el:

  1. Érdemes a krémet előző este elkészíteni, hogy megfelelően kihűljön. Keverd össze a tejet, a keményítőt, a lisztet és a cukrot és alacsony lángon addig főzd, amíg be nem sűrűsödik kicsit. A krémhez add hozzá a vajat és a vaníliás cukrot, keverd össze, majd amíg meleg a krém oszd szét két külön tálba. Az egyikhez add hozzá a keserű , a másikhoz a fehér csokoládét. Addig kevergesd őket, amíg el nem olvad bennük a csoki. Fedd le őket fóliával és tedd be a hűtőbe, hagyd bent reggelig.
  2. Másnap adj mindegyikhez 50-50 ml tejszínt , és robotgéppel verd fel, amíg selymes állagú lesz. Tedd őket külön habzsákba.
  3. A palacsinta összetevőit keverd ki csomómentesre. Majd süsd meg a palacsintákat, a szokásos módon. 
  4. Majd palacsintára nyomd rá a fehér csokis krémet, párhuzamosan és mintázva csíkokban. Utána tegyél rá ismét palacsintát és ugyanúgy mehet rá az étcsokis réteg, ezt folytasd addig míg elfogynak a palacsinták. Az utolsó palacsinta tetejére, pedig kend rá a maradék csokis krémet, simítsd el szépen el a tetején késsel, ügyelj arra, hogy az oldalára is kerüljön belőle. A torta oldalára tehetsz még egy kis mandulaforgácsot, a tetejét pedig szórd meg kakaóporral.

Az alábbi videóban nézd meg, hogyan készül pontosan a tiramisu torta! Nagy segítség!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.