
Tiramisu palacsintatorta: ennél jobb ma már nem lesz
Hihetetlen finom édesség receptjét hoztuk el neked! A tiramisu palacsintatorta mindent visz! Ez a desszert tényleg édesszájúaknak készül!
Képzelj el sok-sok palacsintát egymásra pakolva úgy, hogy minden réteg közül pihe-puha és habos krém mosolyog rád. Égi manna a szádban minden egyes falat, melyekből úgy bomlanak ki a vaníliás és csokoládés ízek, hogy attól szó szerint meg kell őrülni. Ennek a fantasztikus édességnek a receptjét neked is ismerned kell! A tiramisu palacsintatorta hihetetlen sláger, nem véletlen, hogy nagy sikerrel terjed a neten. Ha te is kedvet kaptál hozzá, ne késlekedj, készítsd el még ma!

Tiramisu palacsintatorta
Hozzávalók:
A krémhez
- 8 dl tej
- 100 g kukoricakeményítő
- 20 g liszt
- 180 g cukor
- 20 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 g étcsokoládé
- 50 g fehér csokoládé
- 100 ml tejszín ( 50-50 ml )
A palacsintához
- 400 ml tej
- 25 g kakaó
- 200 g liszt
- 3 db tojás
- 50 g cukor
- 25 ml olaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
Így készítsd el:
- Érdemes a krémet előző este elkészíteni, hogy megfelelően kihűljön. Keverd össze a tejet, a keményítőt, a lisztet és a cukrot és alacsony lángon addig főzd, amíg be nem sűrűsödik kicsit. A krémhez add hozzá a vajat és a vaníliás cukrot, keverd össze, majd amíg meleg a krém oszd szét két külön tálba. Az egyikhez add hozzá a keserű , a másikhoz a fehér csokoládét. Addig kevergesd őket, amíg el nem olvad bennük a csoki. Fedd le őket fóliával és tedd be a hűtőbe, hagyd bent reggelig.
- Másnap adj mindegyikhez 50-50 ml tejszínt , és robotgéppel verd fel, amíg selymes állagú lesz. Tedd őket külön habzsákba.
- A palacsinta összetevőit keverd ki csomómentesre. Majd süsd meg a palacsintákat, a szokásos módon.
- Majd palacsintára nyomd rá a fehér csokis krémet, párhuzamosan és mintázva csíkokban. Utána tegyél rá ismét palacsintát és ugyanúgy mehet rá az étcsokis réteg, ezt folytasd addig míg elfogynak a palacsinták. Az utolsó palacsinta tetejére, pedig kend rá a maradék csokis krémet, simítsd el szépen el a tetején késsel, ügyelj arra, hogy az oldalára is kerüljön belőle. A torta oldalára tehetsz még egy kis mandulaforgácsot, a tetejét pedig szórd meg kakaóporral.
Az alábbi videóban nézd meg, hogyan készül pontosan a tiramisu torta! Nagy segítség!
Jó étvágyat!







