
Ne dobd ki a maradék pizzát: így lesz másnap is friss!
Ritkán, de előfordulhat, hogy megmarad jónéhány szelettel, de másnapra rengeteget veszít a frissességéből. A maradék pizza újra ropogós lehet, ha ismered ezt az egyszerű trükköt!
Akár rendelted, akár te magad sütötted, nem mindig fogy el az egész. A maradék pizza mindig kerüljön a hűtőbe, hogy ne romoljon meg, de ezzel még nem mentetted meg attól, hogy szikkadt legyen, amikor újra szeretnétek enni belőle. Sokan csak bedobják a mikróba két percre, de ez nem a legjobb ötlet, a másnapos pizza közepe tűzforró lesz, az alja gumiszerű marad, a teteje pedig teljesen kiszárad. Helyette tedd inkább a sütőbe, vagy pirítsd meg serpenyőben!

1. Pár perc elég neki
Fontos, hogy a maradék pizza forró sütőbe kerüljön, hiszen a magas hőfok segít, hogy újra ropogós legyen a tészta. Béleld ki a tepsit sütőpapírral, tedd rá a szeleteket, és 5-10 percre tedd a 200 fokos sütőbe. Közben figyeld, meg ne égjen!
2. Serpenyőben is felfrissül a maradék pizza
Ha nem szeretnél a sütővel bajlódni, és csak egy-két szelet maradt, akkor a tűzhelyen, egy teflon bevonatú serpenyőben is megoldható a pizza melegítése. Közepes lángra tedd fel a serpenyőt, ne tegyél bele zsiradékot. Ha felforrósodott, tedd bele a pizzaszeleteket, és szárazon süsd az aljukat. Pár perc elteltével önts alájuk egy kiskanál vizet, majd fedd le a serpenyőt. Egy-két perc múlva leveheted a tűzről. A pizza alja lepirul, a feltét szaftos lesz a keletkező gőztől.
3. Mikróban csak végszükség esetén érdemes
Ha nagyon nincs más megoldás, mikróban is felmelegíthető a maradék pizza, de sose önmagában tedd be: rakj melléjük egy pohár vizet is! A vízzel együtt melegítsd a legmagasabb fokozaton fél percig. A víznek hála, a pizza ropogós lesz a felmelegítés után. De nem lesz olyan tökéletes, mint sütőben, vagy serpenyőben, viszont annál még mindig jobb, mintha csak simán beteszed a szeleteket.






