RETRO RÁDIÓ

Ez a 3 lépés a tökéletes főtt kukorica titka

Létrehozva2025. 07. 16. 12:30

A nyár egyik legkedveltebb csemegéje, ami nemcsak a strandon, de otthon is jólesik. Ha szeretnéd, hogy puha és édes legyen a főtt kukorica, akkor érdemes erre a néhány dologra odafigyelned az elkészítésekor.

Azt mindenki tudja, hogy finom, de azt már kevesebben, hogy egészséges is. Még egy ok, hogy minél többször kerüljön főtt kukorica az asztalra! Tele van tápanyagokkal, rostokkal, vitaminokkal, és mindenki imádja, akár simán sósan, akár fűszeres vajjal megkenve. Nehéz elrontani, a legtöbbször a főzési idő okoz gondot, hiszen a tévhitekkel ellentétben nem kell órákig párolni a fazékban a csöveket, elég tíz-tizenöt perc, hogy megpuhuljanak a szemek. Emellett van még néhány dolog, amit érdemes betartani, hogy finom, édes és puha legyen a főtt kukorica.

A tökéletes főtt kukorica elkészítése nem ördöngösség.
Puha és zamatos lesz a főtt kukorica, ha betartod ezt a három lépést. Fotó: ibrahim kavus /  Shutterstock

1. Jól válassz

Már a vásárlásnál eldőlhet, hogy milyen lesz a főtt kukorica, hiszen a jó minőségű csemegekukorica elengedhetetlen. De honnan lehet tudni, hogy melyik finom? Alaposan nézd meg a csöveket az árusnál, amelyiknek szép zöldek és zsengék a levelei, azt érdemes megvenni. A bajuszt is vedd szemügyre: ha selymes, barna színe van, akkor pont jókor szüretelték le a csöveket. Ha van rá lehetőséged, fogj a kezedbe egy kukoricát, és körömmel nyomd be az egyik szemet. Akkor jó, ha könnyen enged a nyomásnak a szem, és fehér tej folyik belőle.

2. A csuhétól finomabb a főtt kukorica

Ne dobd el leveleket, pucolás után tedd félre őket – csak azoktól szabadulj meg, amik kívül voltak, és nagyon kemények, netán szennyezettek. Alaposan mosd át a csövekkel együtt a zsenge leveleket, majd béleld ki velük a fazék alját, és tedd rá a kukoricákat, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje; így főzd őket együtt. Sokkal teltebb íze lesz a kukoricának.

3. Hagyd a vízben, ameddig lehet

A rövid, 10-15 perces főzési idő után ne vedd ki rögtön a csöveket, inkább hagyd őket a vízben addig, míg ki nem hűlnek langyosra, de legalább 20 percig. Így a kukorica főzése után a szemek még vizet szívnak magukba, ettől is zamatosabb, puhább lesz a főtt kukorica. 
 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.