RETRO RÁDIÓ

Nem a babérlevél a titok: ettől lesz mennyei a krumplifőzelék

Létrehozva2025. 07. 27. 12:00

Alaprecept a magyar konyhában, nem lehet és nem is kell túlbonyolítani. Van azonban egy fűszer, amitől szintet lép a krumplifőzelék.

Gyorsan elkészül, fasírttal vagy anélkül is isteni, és a nyári melegben is jólesik. A krumplifőzelék az egyik legegyszerűbb magyar fogás, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne egy kicsi felturbózni! A babérlevél alap, de emellett ha teszel bele egy leheletnyi kakukkfüvet, sokkal gazdagabb lesz a burgonyafőzelék íze. Mutatjuk a receptet!

Különleges lesz a krumplifőzelék, ha kakukkfüvet is teszel hozzá.
A krumplifőzelék tetejére tálalás előtt szórhatsz petrezselyemzöldet Fotó: Mindmegette

Kakukkfüves krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • fél kg krumpli
  • 2 ek liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 szál friss kakukkfű

Elkészítés:

  • Hámozd meg és karikázd fel a burgonyát, tedd fel annyi vízben főni, amennyi éppen csak ellepi. Adj hozzá egy teáskanál sót, egy csipet borsot, a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd kb. 20 perc alatt főzd puhára.
  • Keverd el csomómentesen a tejfölt és a lisztet (a legjobb erre a célra egy habverő), majd a főzelék levélből önts hozzá egy keveset, és keverd el. 
  • A habarást csurgasd a főzelékbe, közepes lángon melegítsd együtt. Ha felforrt, három percig főzd együtt, majd kész is a krumplifőzelék. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.