RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen, mi készült kovászos uborkából, elképesztő ez a recept

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 07. 24. 11:00

Nyáron nagyon jól esik ez a frissítő! Kovászos uborkából készül a krémelves, te se hagyd ki! Mutatjuk a receptet.

A nyár kedvenc levese idén sem maradhat ki.  A hideg kovászos uborkából készült krémleves mindent visz! Különleges ízvilága nagyon ütős. Ráadásul sör mellé is könnyen lecsúszik, de másnaposság ellen is kitűnő! A mindmegette.hu stábja szuper videót is készített róla. Mutatjuk a receptet.

Kovászos uborkából készült leves
Kovászos uborkából készült krémeleves /Fotó: mindmegett.hu

Kovászos uborkából  hideg leves-recept

Hozzávalók:

  • 2 dl zöldségalaplé
  • 2 dl kovászos uborka-lé
  • 1/2 kg kovászos uborka
  • 2 szál friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  •  4 ek. tejföl
  • csipet só

Így készítsd el:

  1. Kovászos uborka krémelves elkészítése pofonegyszerű. Vágd a finom házi kovászos uborkát apró kockákra, és az egyharmadát tedd félre a tálaláshoz. A fokhagymát pucold meg és reszeld le.
  2. Öntsd a turmixgépbe a zöldséglevet, az uborka levét, majd add hozzá a felkockázott uborkákat, a kaprot, és a fokhagymát, a végén pedig a tejfölt és a sót is. 
  3. A gép segítségével turmixold, amíg szép selymes, krémes lesz.
  4. A kovászos uborka krémlevest behűtve, jéghidegen tálald. 
  5. Díszítsd tejföllel, apróra vágott kaporral és a maradék felkockázott uborkával. Exrta feltétként mehet rá pirított bacon. Rozskenyérrel isteni! 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.