Eljött az ideje annak, hogy elkészítsd a nyár kedvenc savanyúságát. Az erdélyi háziasszonyok titka nagy segítségedre lesz, így lesz hosszú ideig ropogós a kovászos ubi. Érdemes ezt a trükköt bevetni!
Isteni savanyúság receptjét hoztuk most el. Erdélyi háziasszonyok elárulták a titkukat, mit kell tenni, hogy tökéletes legyen a kovászos uborka. A receptből minden kiderül!
Erdélyi háziasszonyok kovászos uborka receptje- Fotó: Ahanov Michael / Shutterstock
Erdélyi háziasszonyok kovászos uborkája
Hozzávalók:
3 kg uborka (lehetőleg egyforma méretű fürtös)
2 csomag friss kapor (összevágva)
1 fej fokhagyma
4 db babérlevél
1 teáskanál őrölt bors
1 marék só
kenyér vége
vékonyra szeletelt torma
Így készítsd el:
Mosd meg jó alaposan az uborkákat. A nagy titok az, hogy ne vágd le a végüket! Elég a száracskájuktól megszabadulni.
Az üveg aljára tegyél egy réteg összevágott kaprot. Majd tedd bele az uborkákat, háromnegyedig. Tegyél mellé babérlevelet. Szórd rá az összezúzott fokhagymákat. A borsot, a sót és a maradék kaprot pedig szórd a tetejére.
A tetejére mehet egy szelet kenyér, ha lehet a csücske.
Öntsd fel az egészet vízzel. Takard le egy darab fóliával, vagy tegyél egy tányért a tetejére.
Tedd napos helyre. Praktikus egy műanyag pitlibe belehelyezni, ha kiforr, nem csorog ki a leve, nem hagy nyomot. harmadik naptól kezdve pedig helyezd árnyékba az ubit. Negyedik napon várhatóan már isteni finom lesz, de azért egy kóstolást megér, hogy elég ropogós-e a kész kovászos uborkád.
Vedd ki az üvegből az ubit, mosd le, és rakd át 7 dl-es üvegekbe, majd töltsd fel a leszűrt levével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.