
Így készül az igazi olasz citromos tiramisu: a nyár nagy kedvence
Ezt a olasz édességet neked is meg kell kóstolnod! Az eredeti citromos tiramisu receptjét hoztuk el neked: krémes, ízletes! Biztos, hogy nagy kedvenced lesz!
Nagyon könnyű, krémes, és isteni finom ez a desszert! Igazi olasz citromos tiramisu, ezt neked is el kell készítened! Az interneten terjedő videóból minden trükköt megtudhatsz, csak kövesd a filmen látható folyamatot és a leírt receptet. Isteni édességgel várhatod a vendégeket. Egészen biztos, hogy mindenki imádni fogja!

Citromos tiramisu recept
Hozzávalók:
- 40 db babapiskóta
mascarpone krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 50 g cukor
citromos krém:
- 2 db citrom
- 3 db tojás
- 90 g vaj
- 200 g cukor
sziruphoz:
- 1 db citrom
- 200 ml víz
- 50 g cukor
- 4-5 bazsalikomlevél
Így készítsd el:
- Készítsd el a citromos krémet: reszeld le a citrom héját egy lábosba, majd vágd félbe és a levét is csorgasd bele, tedd bele a cukrot, a három tojást és habverővel dolgozd ki krémesre. Ezután alacsony lángon, állandó kevergetés mellett rotyogtasd addig, amíg besűrűsödik. Vedd le a gázról és add hozzá a hideg vajat, keverd össze csomómentesre. Tedd át egy tálba, fedd le fóliával, hagyd hűlni.
- Készítsd el a mascarpone krémet: egy tálba tedd bele a mascarponét, a cukrot és öntsd hozzá a tejszínt. Majd habverővel keverd habosra.
- Készítsd el a citromos szirupot: egy lábosba pucold bele a citrom héját, majd vágd ketté a citromot és facsard bele a citrom levét is. Adj hozzá vizet, cukrot és a bazsalikomot, és jól keverd össze.
- A citromkrémből egy keveset keverj bele a mascarponés krémbe. Majd egy jénaiba, vagy akár tortaforma aljába tegyél ebből a krémből egy vékony réteget, a babapiskótákat a citromos szirupba mártsd bele és utána helyezz belőlük egy sort a mascarponés rétegre. Utána mehet rá megint egy réteg citromos szirupba mártott babapiskóta, majd ismét egy réteg krém. Legvégül pedig a fel nem használt citromos krémmel fedd be az egészet, egyenletesen elosztva.
- Minimum 2 órára, de akár egy egész éjszakára tedd be a citromos tiramisut a hűtőbe.
- A tetején citromkarikákkal és bazsalikommal díszítheted.
Jó étvágyat!







