RETRO RÁDIÓ

Így készül az igazi olasz citromos tiramisu: a nyár nagy kedvence

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 07. 18. 11:00

Ezt a olasz édességet neked is meg kell kóstolnod! Az eredeti citromos tiramisu receptjét hoztuk el neked: krémes, ízletes! Biztos, hogy nagy kedvenced lesz!

Nagyon könnyű, krémes, és isteni finom ez a desszert! Igazi olasz citromos tiramisu, ezt neked is el kell készítened! Az interneten terjedő videóból minden trükköt megtudhatsz, csak kövesd a filmen látható folyamatot és a leírt receptet. Isteni édességgel várhatod a vendégeket. Egészen biztos, hogy mindenki imádni fogja! 

Citromos tiramisu Italian,Sytle,Fresh,Lemon,Tiramisu
Citromos tiramisu (Fotó: paulisphotography /  Shutterstock)

Citromos tiramisu recept

Hozzávalók:

  • 40 db babapiskóta

mascarpone krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 50 g cukor

citromos krém:

  • 2 db citrom
  • 3 db tojás
  • 90 g vaj
  • 200 g cukor

sziruphoz:

  • 1 db citrom
  • 200 ml víz
  • 50 g cukor
  • 4-5 bazsalikomlevél

Így készítsd el:

  1. Készítsd el a citromos krémet: reszeld le a citrom héját egy lábosba, majd vágd félbe és a levét is csorgasd bele, tedd bele a cukrot, a három tojást és habverővel dolgozd ki krémesre. Ezután alacsony lángon, állandó kevergetés mellett rotyogtasd addig, amíg besűrűsödik. Vedd le a gázról és add hozzá a hideg vajat, keverd össze csomómentesre. Tedd át egy tálba, fedd le fóliával, hagyd hűlni. 
  2. Készítsd el a mascarpone krémet: egy tálba tedd bele a mascarponét, a cukrot és öntsd hozzá a tejszínt. Majd habverővel keverd habosra. 
  3. Készítsd el a citromos szirupot: egy lábosba pucold bele a citrom héját, majd vágd ketté a citromot és facsard bele a citrom levét is. Adj hozzá vizet, cukrot és a bazsalikomot, és jól keverd össze. 
  4. A citromkrémből egy keveset keverj bele a mascarponés krémbe. Majd egy jénaiba, vagy akár tortaforma aljába tegyél ebből a krémből egy vékony réteget, a babapiskótákat a citromos szirupba mártsd bele és utána helyezz belőlük egy sort a mascarponés rétegre. Utána mehet rá megint egy réteg citromos szirupba mártott babapiskóta, majd ismét egy réteg krém. Legvégül pedig a fel nem használt citromos krémmel fedd be az egészet, egyenletesen elosztva.  
  5. Minimum 2 órára, de akár egy egész éjszakára tedd be a citromos tiramisut a hűtőbe.
  6. A tetején citromkarikákkal és bazsalikommal díszítheted.

Jó étvágyat!

@feenixchef 🇮🇹Tiramisù al limone 🍋 …le dessert le plus viral de l'été 🤩…ingrédients : Pour la crème au mascarpone : - 40 biscuits cuillère - 250 g de mascarpone - 200 ml de crème liquide à 30% - 50 g de sucre Pour le lemon curd (crème au citron) : - 2 citrons non traités (zeste et jus) - 3 œufs - 90 g de beurre froid - 200 g de sucre Pour le sirop : - 1 citron (zeste et jus) - 200 ml d'eau - 50 g de sucre - 4-5 feuilles de basilic 1. Préparer le lemon curd : - Dans une casserole, mélange le sucre avec le zeste de citron et les œufs. - Ajoute le jus de citron et fais cuire à feu doux en remuant continuellement jusqu'à ce que la crème épaississe. - Retire du feu et ajoute le beurre froid, en remuant jusqu'à obtenir une crème lisse. Laisse refroidir. 2. Préparer la crème au mascarpone : - Dans un bol, monte la crème liquide avec le mascarpone et le sucre jusqu'à obtenir une crème homogène. 3. Préparer le sirop : - Dans une casserole, porte à ébullition l'eau avec le sucre, le zeste de citron, le jus et les feuilles de basilic. Laisse mijoter quelques minutes, puis laisse refroidir. 4. Assembler le tiramisù : - Ajoute la moitié du lemon curd à la crème au mascarpone et mélange bien. - Imbibe les biscuits Baluard dans le sirop au citron et dispose-les en une couche au fond d'un plat. - Étale une couche de crème au mascarpone sur les biscuits. - Répète le processus avec une autre couche de biscuits et de crème au mascarpone jusqu'à épuisement des ingrédients. Termine avec le reste de lemon curd. 5. Refroidir et servir : - Couvre le tiramisù et laisse-le au réfrigérateur pendant au moins 2 à 4 heures avant de servir. #tiramisu #limone #recette #foodporn #viral #feenixchef #italiandessert ♬ sonido original - elias.marin.govea

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.