
Vajpuha oldalas: szinte leolvad a csontokról a hús, ha így készíted el
Szeretnéd a barátokat meglepni a hétvégén valami különlegesen finom étellel? Olyan oldalas receptet hoztunk neked, ami igazán íncsiklandó és kihagyhatatlan, ha vendégeket vársz.
Isteni finom, puha, de kívül izgalmasan ropogós oldalast készíthetsz egy csodás családi ebédhez. Ezt az oldalas receptet ismerned kell! A cikkben szereplő videóban megnézheted, hogyan készül a tökéletes hús. Mézes és mustáros, ez nem is kérdés! Ezt a trükköt azonnal vesd be, ha a hétvégén különleges ebéddel szeretnél készülni.

Oldalas recept
Hozzávalók:
- kb. 1 kg oldalas
- só, bors
Páchoz:
- 2 ek fokhagymapor
- 1 ek piros paprika
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek almaecet
- 50 ml extra szűz olívaolaj
Szószhoz a tetejére:
- 2 ek dijoni mustár
- 4 evőkanál méz
- 30 ml szójaszósz
Így készítsd el:
- Öblítsd át az oldalast, és ha szükséges, a rajta lévő fehér hártyát távolítsd el. Sózd és borsozd be mindkét oldalát.
- Készítsd el a pácot. Keverd össze a hozzávalókat: a fokhagymaport, a piros paprikát, a dijoni mustárt, az almaecetet és az olívaolajat. Majd kend be a páclével a húst. Utána csomagold be alufóliába a bordákat. (Használhatsz dupla réteget is, hogy ne veszítse el a levét a hús.)
- 200 fokon , előmelegített sütőben 1 órán át süsd fóliában. Majd kapcsold ki a sütőt, de a húst hagyd még benne másfél órára puhulni.
- Amikor letelt az idő, vedd ki a sütőből az oldalast, és szedd le róla a fóliát. Készítsd el a mézes-mustáros szószt. Majd vond be vele a bordákat.
- Kapcsold be újra a sütőt, a hőt emeld 250 fokra. Tedd be az oldalast, és nagyjából 10 perc alatt süsd, pirosra, ropogósra. Ha úgy látod, elkészült, vedd ki az oldalast sütőből és tálalhatod is.
Jó étvágyat!







