Egy nagyon ízletes étel receptjét hoztuk most el neked. Keleten csavartak egyet a lecsón, és így született a Shakshuka. Mutatjuk, hogyan készítheted el te is!
Isteni finom étel receptje következik! Természetesen lecsóról van szó, egy extra csavarral készen is van a Shakshuka. A kelet lecsója csak egy kicsit más, mint a miénk. Többféle fűszer kerül bele, és a tojást is másképp ütik rá. A paprika és a paradicsom itt is főszerepet kap, de az ízesítés az ezeregy éjszaka csodás birodalmába repít. Mutatjuk a receptet!
Lecsón egy extra csavar, készen is van a Shakshuka! (Fotó: evgeeenius / Shutterstock)
Változtass kicsit a lecsón: jöhet a Shakshuka!
Hozzávalók:
étolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk római kömény
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt koriander
1 db piros kaliforniai paprika
1 db hámozott paradicsomkonzerv
2 db paradicsom
só, bors
őrölt csilipaprika ( kihagyható)
4 db tojás
petrezselyemzöld
pirítós kenyér, vagy pita
Így készítsd el:
Egy nagyobb lábosban hevíts fel olajat. Tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, pirítsd üvegesre, majd add hozzá az aprított fokhagymát is. Szórd meg római köménnyel, pirospaprikával, és őrölt korianderrel, majd 1-2 percig hagyd együtt pirulni, amíg megjön az illatuk.
Ezután mehet bele a csíkokra vágott kaliforniai paprika, egy kevés víz, és párold félpuhára.
Add hozzá a kockára vágott paradicsomokat. Sózd, borsozd és ha szereted, egy kevés őrölt csilipaprika is mehet bele. Nagyjából 15-20 percig hagyd gyenge lángon rotyogni.
Egy kanál segítségével formázz a paprikás alapba mélyedéseket, ezekbe üsd bele a tojásokat, majd fedő alatt főzd készre.
A kész Shakshukára mehet még rá egy kevés apróra vágott koriander vagy petrezselyem.