Létrehozva: 2025.06.17.

Isteni csirkecomb air fryerben: Így lesz omlós és ropogós egyszerre

Varázsold te is gyorsan az asztalra ezt az ízletes ebédet! Sült csirkecomb air fryerben: belül omlós, kívül ropogós lesz! Íme a recept!

Letesztelte a Mindmegette stábja, hogy milyen gyorsan készül el a sült csirkecomb a sütőben, illetve az air fryeben. Nekünk azt is elárulták, mit tapasztaltak a két esetben. A sütőben 65 perc alatt lett puha belül és a kívül ropogós a csirkecomb, míg az air fryeben 35 perc kellett, hogy a tányérra kerüljön. Így nemcsak időt, de energiát is megspóroltak az air fryer készülékkel. Ezért is osztjuk meg veletek ezt a receptet, hiszen a rohanó világban ezek az előnyök nagyon fontosak lehetnek.

Csirkecomb
Csirkecomb sütve (Fotó: mindmegette,hu/Móricz István)

Isteni csirkecomb air fryerben

Hozzávalók:

  • 4 db csirke felső comb
  • 2 tk só
  • 1 kk. bors
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk majoránna
  • 1 kk. fűszerkömény
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1,5 dl olívaolaj

Így készítsd el:

  1. Vedd ki a hűtőből a csirkecombokat, helyezd őket egy tányérra. Itasd le róluk a nedvességet, és hagyd pár percig szobahőmérsékleten pihenni.
  2. Készíts pácot: egy tálkába keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a majoránnát, a fűszerköményt és a pirospaprikát. A combokat a csontok mellett késsel szúrd fel, majd mindkét oldalát kend le alaposan a páccal. 
  3. Melegítsd elő az air freyert 180 C fokra, a kosarát locsold meg egy kevés olajjal. Bőrrel lefelé helyezd bele a csirkecombokat, majd először 180 C fokon süsd 20 percig, majd bőrrel fordítsd felfelé a combokat, és 190 C fokon további 15 percen keresztül süsd készre, ropogósra.
  4. A megsült csirkecombokat, tálalás előtt hagyd legalább 10 percig pihenni.

Jó étvágyat!

Forrás: Mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek