Letesztelte a Mindmegette stábja, hogy milyen gyorsan készül el a sült csirkecomb a sütőben, illetve az air fryeben. Nekünk azt is elárulták, mit tapasztaltak a két esetben. A sütőben 65 perc alatt lett puha belül és a kívül ropogós a csirkecomb, míg az air fryeben 35 perc kellett, hogy a tányérra kerüljön. Így nemcsak időt, de energiát is megspóroltak az air fryer készülékkel. Ezért is osztjuk meg veletek ezt a receptet, hiszen a rohanó világban ezek az előnyök nagyon fontosak lehetnek.
Vedd ki a hűtőből a csirkecombokat, helyezd őket egy tányérra. Itasd le róluk a nedvességet, és hagyd pár percig szobahőmérsékleten pihenni.
Készíts pácot: egy tálkába keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a majoránnát, a fűszerköményt és a pirospaprikát. A combokat a csontok mellett késsel szúrd fel, majd mindkét oldalát kend le alaposan a páccal.
Melegítsd elő az air freyert 180 C fokra, a kosarát locsold meg egy kevés olajjal. Bőrrel lefelé helyezd bele a csirkecombokat, majd először 180 C fokon süsd 20 percig, majd bőrrel fordítsd felfelé a combokat, és 190 C fokon további 15 percen keresztül süsd készre, ropogósra.
A megsült csirkecombokat, tálalás előtt hagyd legalább 10 percig pihenni.