
Isteni csirkecomb air fryerben: Így lesz omlós és ropogós egyszerre
Varázsold te is gyorsan az asztalra ezt az ízletes ebédet! Sült csirkecomb air fryerben: belül omlós, kívül ropogós lesz! Íme a recept!
Letesztelte a Mindmegette stábja, hogy milyen gyorsan készül el a sült csirkecomb a sütőben, illetve az air fryeben. Nekünk azt is elárulták, mit tapasztaltak a két esetben. A sütőben 65 perc alatt lett puha belül és a kívül ropogós a csirkecomb, míg az air fryeben 35 perc kellett, hogy a tányérra kerüljön. Így nemcsak időt, de energiát is megspóroltak az air fryer készülékkel. Ezért is osztjuk meg veletek ezt a receptet, hiszen a rohanó világban ezek az előnyök nagyon fontosak lehetnek.

Isteni csirkecomb air fryerben
Hozzávalók:
- 4 db csirke felső comb
- 2 tk só
- 1 kk. bors
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk majoránna
- 1 kk. fűszerkömény
- 1 tk. pirospaprika
- 1,5 dl olívaolaj
Így készítsd el:
- Vedd ki a hűtőből a csirkecombokat, helyezd őket egy tányérra. Itasd le róluk a nedvességet, és hagyd pár percig szobahőmérsékleten pihenni.
- Készíts pácot: egy tálkába keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a majoránnát, a fűszerköményt és a pirospaprikát. A combokat a csontok mellett késsel szúrd fel, majd mindkét oldalát kend le alaposan a páccal.
- Melegítsd elő az air freyert 180 C fokra, a kosarát locsold meg egy kevés olajjal. Bőrrel lefelé helyezd bele a csirkecombokat, majd először 180 C fokon süsd 20 percig, majd bőrrel fordítsd felfelé a combokat, és 190 C fokon további 15 percen keresztül süsd készre, ropogósra.
- A megsült csirkecombokat, tálalás előtt hagyd legalább 10 percig pihenni.
Jó étvágyat!
Forrás: Mindmegette.hu







