
Így eszik a görögök a dinnyét – ettől az egyszerű trükktől még finomabb lesz!
Mi lehet a trükk, amivel még ráraknak az édes ízre egy lapáttal? Most megtudhatod, hogyan eszik a görögök!
Itt van máris a dinnyeszezon! Naná, hogy a görögök is imádják a róluk elnevezett gyümölcsöt a nyári hőségben. De vajon ők hogyan eszik a görögdinnyét? Mi a trükk, amitől finomabb lesz?

A görögök így eszik a dinnyét!
Leggyakrabban ők is szeletekre vágják, hidegen. Ők ugyanúgy vagy kiszedegetik a magot, vagy benne hagyják. De mi az a trükk, ami rájuk nagyon jellemző és isteni finommá teszi ezt a gyümölcsöt?
Fetasajt és dinnye
Szuper párosítás, ahogy az édes és hideg dinnye illetve a feta sós íze keveredik a százban. Gyakran reggelire is fogyasztják. Ha igazán isteni finomságot szeretnél készíteni, akkor szeleteld fel kockákra a dinnyét, magozd ki. Miden dinnyekockára tegyék kockára vágott fetasajtot, majd erre egy kis bazsalikomlevelet vagy mentát, majd szúrd át egy fogpiszkálóval. Tálald akár délután az ebéd után egy-két órával. Isteni finom és üdítő!
Görögdinnyés -fetás saláta recept

- 500 g görögdinnye
- 150 g feta sajt
- 1 kisebb lila hagyma vagy vöröshagyma( opcionális)
- 1 marék rukkola vagy bébispenót
- apró magvak ízlés szerint
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek friss lime vagy citrom leve
- frissen őrölt bors
- kevés balzsamecet
Így készítsd el:
- Vágd fel a dinnyét 2-3 cm-es kockákra, és helyezd egy nagyobb tálba.
- A fetát is kockázhatod, vagy rámorzsolhatod.
- Add hozzá a rukkolát vagy a spenótot és a vékonyra szeletet hagymát.
- Locsold meg olívaolajjal, citromlével és ízlés szerint borsozd. Pár csepp balzsamecetet is tehetsz rá.
- Tálald jó hidegen!
Jó étvágyat!







