
Így készül a durván ropogós, sörös csirkecomb, nem hiszel a szemednek
Ha egy igazán különleges receptre vágysz, ezt érdemes kipróbálnod! Ez a sörös csirkecomb belül szaftos, kívül ropogós, az íze pedig páratlan! Elkészíteni pedig rendkívül egyszerű.
A csirkecomb mindenhogy elkészítve finom, de a legjobb, ha kívül ropogós panír fedi, belül pedig puha és omlós. Ez a recept tényleg kihozza a maximumot a dobverőkből, a sörös csirkecomb igazi ínyencfalat, amit érdemes kipróbálnod. A sörben pácolt hús rostjai felpuhulnak sütés előtt, ettől lesz igazán szaftos, a panír miatt pedig tökéletes ropogós csirkecomb lesz a végeredmény. Mutatjuk a receptet!

Sörös csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 db csirke alsócomb
- 0,5 liter sör
- 2,5 dkg finomliszt
- 1,5 dkg kukoricakeményítő
- 2 db tojás
- 6-8 gerezd fokhagyma
- só, bors, paprika
- oregánó
- olaj a sütéshez

Elkészítés:
- A sörös csirkecomb elkészítéséhez tedd a megtisztított húsokat egy zárható edénybe, és öntsd rájuk a sört. Hagyd pácolódni legalább fél órán keresztül, majd vedd ki a combokat a sörből, és itasd le róluk a nedvességet konyhai papírtörlővel. Ha diétás fogást szeretnél, távolítsd el a combokról a bőrt, de rajtuk is hagyhatod.
- Készítsd el a bundát: egy tálban keverd el a lisztet a kukoricakeményítővel, adj hozzá fűszereket (só, bors, pirospaprika, oregánó). Oszd el egyenlően két tálban a lisztes keveréket, az egyiket keverd el két tojással és egy kevés vízzel, hogy palacsintatészta-szerű állaga legyen. Nyomj bele egy-két gerezd fokhagymát. A másik tálba önts egy kevés vizet, hogy darabos legyen a liszt.
- Forgasd meg a csirkecombokat a tojásos keverékben, majd a darabos lisztben.
- Tegyél fel egy mélyebb lábosban olajat a tűzhelyre, dobj bele pár gerezd pucolt fokhagymát, és ebben süsd ki közepes lángon, 15 perc alatt a csirkecombokat.







