RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen, mi történik, ha fordítva panírozod a rántott húst

Létrehozva2025. 05. 03. 18:45

Ha egy kicsit feldobnád a hétvégi menüt, ezt a receptet érdemes kipróbálnod! A rántott hús minden formájában tökéletes főfogás, a fordított panírozás miatt pedig igazi különlegességet tehetsz a család elé!

A bundázott, olajban kisütött hús mindenki kedvence, legyen szó akár csirkéről, akár sertésről. Nem csoda, hogy sok családnál a rántott hús alap a hétvégi asztalon. Ha szeretnél egy kis csavart vinni az elkészítésébe, próbáld ki a fordított panírozást! A hús ugyanolyan finom szaftos lesz, mint a hagyományos változatnál, a bunda viszont egyenesen mennyei. A módszer rendkívül egyszerű, a rántott hús panírozásakor fordítsd meg a sorrendet, vagyis először a morzsában, aztán a tojásban és végül a lisztben forgasd meg a húsokat. Tálalhatod frissen sült hasábburgonyával, hagymával és mustáros szósszal, de burgonyapürével is fejedelmi lakoma.

Különleges lesz a rántott hús ezzel a panírral.
Fordított panírozással is finom a rántott hús! Fotó: Tatiana Volgutova /  Shutterstock

Fordított rántott hús recept

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés- vagy csirkehús
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
A fordított rántott húsnak nagy sikere lesz a hétvégi ebédnél! Fotó: Mindmegette

Elkészítés: 

  • Tisztítsd meg a húst, szeleteld fel, klopfold vékonyra, majd sózd meg mindkét oldalukat.
  • Forgasd a szeleteket a morzsába, a felvert tojásba, majd a lisztbe. Ha szeretnél egy kis extra ízt, tehetsz a tojásokhoz fokhagymaport vagy finomra vágott metélőhagymát, de egy kis reszelt sajt is jól áll a rántott húsnak.
  • Bő, forró olajban süsd ki őket.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.