
Hihetetlen, mi történik, ha fordítva panírozod a rántott húst
Ha egy kicsit feldobnád a hétvégi menüt, ezt a receptet érdemes kipróbálnod! A rántott hús minden formájában tökéletes főfogás, a fordított panírozás miatt pedig igazi különlegességet tehetsz a család elé!
A bundázott, olajban kisütött hús mindenki kedvence, legyen szó akár csirkéről, akár sertésről. Nem csoda, hogy sok családnál a rántott hús alap a hétvégi asztalon. Ha szeretnél egy kis csavart vinni az elkészítésébe, próbáld ki a fordított panírozást! A hús ugyanolyan finom szaftos lesz, mint a hagyományos változatnál, a bunda viszont egyenesen mennyei. A módszer rendkívül egyszerű, a rántott hús panírozásakor fordítsd meg a sorrendet, vagyis először a morzsában, aztán a tojásban és végül a lisztben forgasd meg a húsokat. Tálalhatod frissen sült hasábburgonyával, hagymával és mustáros szósszal, de burgonyapürével is fejedelmi lakoma.

Fordított rántott hús recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertés- vagy csirkehús
- só
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Elkészítés:
- Tisztítsd meg a húst, szeleteld fel, klopfold vékonyra, majd sózd meg mindkét oldalukat.
- Forgasd a szeleteket a morzsába, a felvert tojásba, majd a lisztbe. Ha szeretnél egy kis extra ízt, tehetsz a tojásokhoz fokhagymaport vagy finomra vágott metélőhagymát, de egy kis reszelt sajt is jól áll a rántott húsnak.
- Bő, forró olajban süsd ki őket.






