Krausz Gábor
Aki azt hiszi, a Nutella egyszerűen Nutella ízű, hatalmasat téved!
Öt évig fejlesztette a Ferrero az ikonikus édesség, a Nutella új ízvilágát, amely végre megérkezett. Mindannyiunk kedvencét ezúttal megújult ízvilággal kenhetjük gofrira, kenyérre, palacsintába - vagy persze kanalazhatjuk be az üvegből. Arról, hogy mit is rejt magában ez az új ízvilág, a Mindmegette írt részletesen.
Aki azt gondolja, hogy a Nutella egyszerűen Nutella ízű, nem is jár olyan távol az igazságtól: az ikonikus édesség ugyanis 61 éven keresztül nem változott, a gyártó azonban most úgy döntött, hogy hosszas fejlesztést követően egy új ízvilágot is a piacra dob. Persze ne higgyük, hogy valami extrém átalakításról van szó, sokkal inkább finomhangolásról, ami teljesebbé teszi az ízélményt. Döntésük hátterében az állt, hogy ötvözzék a mogyoróvajak és a mogyorókrémek világát.
A mogyoróvaj főként földimogyoróból készül, jellemzően kevés hozzáadott cukorral és sóval, vagy akár ezek nélkül. Állaga lehet krémes vagy darabos, íze a földimogyoróéval megegyező. A mogyorókrém (mint a Nutella) fő alapanyaga a törökmogyoró, de emellett cukrot, kakaóport, tejport és olajat is tartalmaz. Íze édes, csokoládés, állaga pedig sima és krémes. A mogyoróvajnak és -krémnek megvan a maga rajongótábora, de sokan élvezik mindkettő fogyasztását. Azok, akik gyakran dilemmáznak e kettő között, most örülhetnek: a földimogyorós Nutella (Nutella Peanut) új fejezetet nyit az édesség történetében, és „a Nutella kakaós mogyorókrém jellegzetes krémességét ötvözi a pörkölt földimogyoró finom ízével” – szól a Ferrero sajtóközleménye.
A földimogyorós Nutellát az Egyesült Államokban, Illinois államban gyártják majd, és várhatóan 2026 tavaszán debütál.