RETRO RÁDIÓ

Karamellizált fokhagymahab: ezt kend a pirítósra, mindennél finomabb

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 05. 06. 07:30

Egy reggeli kence receptjével kedveskedünk neked. Így készül a fantasztikus fokhagymahab, ezt neked is látnod kell!

Nagyon egyszerű, de isteni finom kence receptjét hoztuk el nekem. Fokhagymahab reggelire, pirítósra kenve igazán ízletes. Az alábbi videó, segít neked abban, hogyan is készítheted el. Kövesd a következő receptet, meglásd nem bánod meg. Egy kis újdonság mindig jó, és nem bonyolult, a fokhagyma pedig nagyon egészséges.

Fokhagymahab pirítósra White,Sliced,Toast,Bread,On,The,Wooden,Table.
Fokhagymahab pirítósra /Fotó: Jiri Hera

Karamellizált fokhagymahab recept:

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 1 fej fokhagyma

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a fokhagymát, a vajt tedd egy lábasba és a fokhagymát add hozzá. Lassú tűzön olvaszd fel és karamellizáld úgy, hogy a vaj ellepje a fokhagymákat. Majd hagy 10 percig hűlni. 
  2. Majd botmixerrel keverd krémesre. 
  3. Egy  hideg vizes tálba tegyél egy üvegedényt, amibe öntsd bele a keveréket. Majd a lehűlt karamellizált keveréket verd habosra. Tedd a hűtőbe 30 percre.
  4. Amint készen van a hab, kenheted rá a frissen pirított kenyérre!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.