Májusban tele vannak a boltok a friss magyar eperrel. A tavasz nem is telhet el epres tiramisu nélkül! Könnyű, habos és krémes ez a pohárdesszert, igazán uralkodói asztalhoz illő: ez a desszertek koronaékszere!
Úton-útfélen kapható az isteni finom magyar eper. Kihagyhatatlan ilyenkor az epres tiramisu, hiszen ez a desszert a május koronaékszere! A receptet pedig neked is ismerned kell, hiszen piha-puha és krémes. Az egész család nagy kedvence lesz.
Epres tiramisu /Fotó: alex_gor / Shutterstock
Epres tiramisu
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
14 dkg cukor
2,5 dl hideg habtejszín
6 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma
1 csomag babapiskóta
1 doboz friss eper+ a díszítéshez
1 ek citromlé
2 dl víz
1 ek keményítő
Így készítsd el:
A mascarponét 4 dkg cukorral alaposan keverd ki. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosítsd fel, majd kis adagokban add hozzá a mascarpone keverékhez. Töltsd bele habzsákba és tedd a hűtőbe.
Készítsd el az eperszószt: az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és a vizet egy lábosban forrald fel. Addig főzd, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből tegyél félre egy keveset - ebbe kell majd a piskótákat belemártani.
Keverd ki a keményítőt egy kevés vízzel, majd add hozzá az epres szószhoz és forrald fel vele. Tedd félre kihűlni.
Tegyél a pohár aljára egy kevés mascarponés krémet, erre mehet az eperszószba mártogatott babapiskóta, egy kevés eperszósz. Ismételd meg a mascarponés krémet, a babapiskótát, és az eperszószt. A tetejére nyomj ki habcsók formájú mascarpone krémet.
Végül ízlésesen díszítsd félbevágott, vagy egészben hagyott eprekkel, annak nagysága alapján. A mentalevél is jól fog mutatni rajta, azt se hagyd ki, ha esetleg friss van belőle a kertben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.