Az ukrán EU-csatlakozás lenyomná a magyar béreket, hiszen tömegek indulhatnak meg

POLITIK
Létrehozva: 2025.04.20.

Ezt tedd a panírba, hogy tökéletes legyen a rántott hús

Ezt az igazi hétvégi klasszikust mindenki szereti, és viszonylag nehéz elrontani; de mindig lehet kicsit javítani rajta. A tökéletes rántott hús titka egyetlen összetevő, amit a tojásba kell tenned panírozáskor, így ropogós, légies és könnyű lesz a bunda.

Minden vasárnapi ebéd elmaradhatatlan fogása, ami krumplipürével, csalamádéval az igazi. A tökéletes rántott hús belül szaftos, kívül ropogós, és nem nehezül el a panír sütés közben. Ez azonban nem mindig sikerül; de most a Mindmegette egy olyan trükköt mutatott, amivel garantált a siker. Így akár sertés, akár baromfihúsból készíted, az aranybarna, ropogós panír szinte leomlik majd a húsról.

A tökéletes rántott hús a panírozásnál kezdődik.
A tökéletes rántott hús panírja könnyű és ropogós. Fotó: Maliflower73 /  Shutterstock

A tökéletes rántott hús titka egy kevés olaj

A sütéshez többnyire mindenki olajat használ, de nemcsak akkor jön jól ez a hozzávaló, hanem a panírozáshoz is. Tegyél egy evőkanál olajat a felvert tojásba, és így mártsd bele a belisztezett hússzeleteket. Az eredmény látványos lesz: levegős, rugalmas és könnyű lesz a panír, és nem fog rátapadni a húsra.

Az eredeti is így készül

A tökéletes rántott hús a hagyományos bécsi szelet, aminél nagy gondot fordítanak arra, hogy ne tapadjon a húsra a panír. A panírozás során a tojásba kevert olaj megakadályozza, hogy a tojásban lévő fehérjék túlságosan összetapadjanak, így nem lesz gumiszerű vagy kemény a panír, hanem levegős és könnyű marad. Sütés közben ne lepődj meg, ha az olajjal lazított panír felpúposodik; ettől lesz igazán mutatós a végeredmény.

Néhány további tipp:

Mindenkinek van saját jól bevált receptje a tökéletes rántott hús elkészítésére, de néhány alap dolgot érdemes betartani.

  • Klopfold vékonyra a húst, hiszen így egyenletesebben sül át, és a panír is szépen elválik a felületéről.
  • Forró, bő olajban süsd, legyen legalább 170-180 fokos, és mindenhol lepje el jól a húst, hogy minden oldala aranybarna és ropogós legyen.
  • Finomra őrölt zsemlemorzsát használj, mert ez egyenletes réteget képez a húson, így pedig jobban bent tartja a gőzöket sütés közben, ez is segít, hogy levegősebb, magasabb legyen a panír.
  • Sütés közben locsolj forró olajat a húsra, ettől megnedvesedik a panír, és bezárja az alatta keletkező gőzt. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek