Krausz Gábor
Nemcsak akkor lehet fogyasztani ezt a finom, meleg italt, ha meg vagy fázva! A teázás felér egy relaxációs gyakorlattal, ha megadod a módját! Mi tehetné tökéletesebbé az élményt, mint egy szép és finom kiegészítő a csészében?
Télen a hideg miatt teáznak a legtöbben, de attól, hogy itt a tavasz, nem kell lemondani erről a szokásról. A teázás ugyanis nagyon egészséges, és nemcsak a tea jótékony hatásai miatt, de azért is, mert rá kell szánni az időt az elkészítésre, a fogyasztásra, ez a szertartás pedig kirángat a rohanó hétköznapokból. Ilyenkor már inkább a gyümölcstea ízére vágyik az ember; ehhez jelent meg a neten egy új módszer, amitől nemcsak finomabb, de sokkal szebb lesz a csésze tea.
Gyümölcsteákhoz kitűnően passzol az alma íze, és a látvány sem mindennapi, amit az almarózsa nyújt a csészében. Így igazi wellness-élmény lesz a teázás.
Az almarózsa elkészítése nagyon egyszerű: fogj egy almát, és a héjával együtt vágd vékony szeletekre egy uborkagyalun. A szeleteket fektesd egymásra lapolva egy sorba, majd tekerd fel őket; így egy összecsukott szirmú rózsára fog hasonlítani. Tedd a csészébe az almarózsát, készítsd el a teát, és ha kiázott, öntsd a feldíszített csészébe. Hagyd egy pár percet állni, hogy tökéletes legyen az ízélmény, majd fogyaszthatod is.