RETRO RÁDIÓ

Villámgyors vendégváró finomság: így készül húsvétra a medvehagymás pite

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 04. 20. 18:00

Soha nem elég a szuper receptekből, főleg húsvét előtt! A medvehagymás pite nagyon jó választás. Ha valaki váratlanul toppan be, akkor is elkészül, míg jót beszélgettek.

Készíts sós finomságot, gyorsan és olcsón húsvétra! A medvehagymás pite fantasztikus választás. A sós piték közül isteni, és a medvehagymával pedig tele van az erdő és a boltok is. Ha váratlanul vendégek állítanak be, és nincs sok időd, akkor nem is készíthetsz jobbat. A medvehagyma vadon terem, fokhagymaillatú növény. Az egyik legnépszerűbb tavaszi zöldfűszer, erős antioxidáns-tartalmúak és egészségügyi hatásának köszönhetően nagyon sokan szeretik. Szuper a pitébe, krémsajttal és joghurttal összekeverve. Mutatjuk a receptet.

Medvehagymás pite
Medvehagymás pite: gyorsan elkészíthető húsvéti finomság/Fotó: videkize.hu

 

Medvehagymás pite recept

Hozzávalók:

  • 1 adag sós pitetészta
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • só, fehér bors

Így készítsd el:

  1. Nyújtsd vékonyra a jól lehűtött tésztát, és bélelj vele ki négy egyszemélyes piteformát úgy, hogy maradjon pereme is. Tegyél mindegyikre 1-1 darab sütőpapírt, arra tegyél valamilyen nehezéket, hogy ne púposodjon a tészta sütés közben. 200 fokos sütőben süsd vakra. Amint készen van, úgy csúsztasd a rácsra, szedd ki a nehezéket és a papírt, majd hagyd kihűlni. 
  2. Keverd össze egy kis tálban a juhtúrót a krémsajttal, a kis pohár joghurttal, és forgasd bele a felaprított medvehagymát. Kóstold meg, és ízlés szerint sózd, borsozd. Kanalazd bele a hideg tésztakosárkákba, szórd meg egy kevés medvehagymával a tetejét, és tálalhatod is. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.