
Villámgyors vendégváró finomság: így készül húsvétra a medvehagymás pite
Soha nem elég a szuper receptekből, főleg húsvét előtt! A medvehagymás pite nagyon jó választás. Ha valaki váratlanul toppan be, akkor is elkészül, míg jót beszélgettek.
Készíts sós finomságot, gyorsan és olcsón húsvétra! A medvehagymás pite fantasztikus választás. A sós piték közül isteni, és a medvehagymával pedig tele van az erdő és a boltok is. Ha váratlanul vendégek állítanak be, és nincs sok időd, akkor nem is készíthetsz jobbat. A medvehagyma vadon terem, fokhagymaillatú növény. Az egyik legnépszerűbb tavaszi zöldfűszer, erős antioxidáns-tartalmúak és egészségügyi hatásának köszönhetően nagyon sokan szeretik. Szuper a pitébe, krémsajttal és joghurttal összekeverve. Mutatjuk a receptet.

Medvehagymás pite recept
Hozzávalók:
- 1 adag sós pitetészta
- 10 dkg juhtúró
- 10 dkg krémsajt
- 1 kis pohár joghurt
- 1 kis csokor medvehagyma
- só, fehér bors
Így készítsd el:
- Nyújtsd vékonyra a jól lehűtött tésztát, és bélelj vele ki négy egyszemélyes piteformát úgy, hogy maradjon pereme is. Tegyél mindegyikre 1-1 darab sütőpapírt, arra tegyél valamilyen nehezéket, hogy ne púposodjon a tészta sütés közben. 200 fokos sütőben süsd vakra. Amint készen van, úgy csúsztasd a rácsra, szedd ki a nehezéket és a papírt, majd hagyd kihűlni.
- Keverd össze egy kis tálban a juhtúrót a krémsajttal, a kis pohár joghurttal, és forgasd bele a felaprított medvehagymát. Kóstold meg, és ízlés szerint sózd, borsozd. Kanalazd bele a hideg tésztakosárkákba, szórd meg egy kevés medvehagymával a tetejét, és tálalhatod is.
Jó étvágyat!







