A Tisza Párt bevallotta, az a céljuk, hogy nekünk rosszabb legyen

POLITIK
Létrehozva: 2025.03.01.

Kiderült, hogy ezt a medvehagymás ételt szeretik legjobban a magyarok

Idén korábban indult a megszokottnál a medvehagyma-szezon, máris lehet gyűjteni belőle! A medvehagymás pogácsa igazi sztár, biztos, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját. Mutatjuk a receptet!

Különleges, enyhén hagymás-fokhagymás íze miatt sokféleképpen fel lehet használni a konyhában. De ami a magyar konyhához a leginkább passzol, az a medvehagymás pogácsa. Igazi tavaszi különlegesség, ami mindenkinek ízleni fog – a medvehagyma gyűjtés pedig nagyszerű családi kirándulás lehet. Ha sokat gyűjtöttél, ki is lehet szárítani, vagy lefagyasztva eltenni későbbre. De lássuk, hogyan készül a medvehagymás pogácsa!

Fresh,Wild,Garlic,,Ramson,Leaves.,Spring,Seasonal,Food.
Isteni tavaszi finomság a medvehagymás pogácsa. Fotó: Nataliia Sirobaba /  Shutterstock

Medvehagymás pogácsa recept

Scones,Of,Potato,And,Wild,Garlic,With,Wild,Garlic,Leaves
Érdemes elkészíteni ezt a különleges pogácsát! Fotó: images72 /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 ek só

Elkészítés:

  • Futtasd fel a cukorral a meglangyosított tejben az élesztőt. Morzsold el a margarint a liszttel, add hozzá az élesztőt, a többi hozzávalót, és alaposan dolgozd ki a tésztát. Tedd félre fél órára pihenni.
  • Mosd meg alaposan a medvehagymát, csepegtesd le, majd vágd le a vastag szárakat, a többi részét pedig darabold apró kockákra.
  • Nyújtsd ki a tésztát, szórd rá az aprított medvehagyma felét. Csavard fel, majd lapítsd el egy nyújtófával, hajtsd egymásra, és hagyd húsz percig kelni. Ezután nyújtsd ki ismét a tésztát, szórd rá a maradék medvehagymát, és ismételd meg a csavarást, hajtogatást. Ezután nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra, majd rácsozd meg a tetejét, és szaggass belőle pogácsákat.
  • A kiszaggatott pogácsák tetejét kend meg felvert tojással, és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd kelni őket tíz percig, majd mehetnek az előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe. 25-30 perc alatt aranybarnára sülnek.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek