
Kiderült, hogy ezt a medvehagymás ételt szeretik legjobban a magyarok
Idén korábban indult a megszokottnál a medvehagyma-szezon, máris lehet gyűjteni belőle! A medvehagymás pogácsa igazi sztár, biztos, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját. Mutatjuk a receptet!
Különleges, enyhén hagymás-fokhagymás íze miatt sokféleképpen fel lehet használni a konyhában. De ami a magyar konyhához a leginkább passzol, az a medvehagymás pogácsa. Igazi tavaszi különlegesség, ami mindenkinek ízleni fog – a medvehagyma gyűjtés pedig nagyszerű családi kirándulás lehet. Ha sokat gyűjtöttél, ki is lehet szárítani, vagy lefagyasztva eltenni későbbre. De lássuk, hogyan készül a medvehagymás pogácsa!

Medvehagymás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 1 dl tejföl
- 25 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dkg cukor
- 1 csokor medvehagyma
- 1 ek só
Elkészítés:
- Futtasd fel a cukorral a meglangyosított tejben az élesztőt. Morzsold el a margarint a liszttel, add hozzá az élesztőt, a többi hozzávalót, és alaposan dolgozd ki a tésztát. Tedd félre fél órára pihenni.
- Mosd meg alaposan a medvehagymát, csepegtesd le, majd vágd le a vastag szárakat, a többi részét pedig darabold apró kockákra.
- Nyújtsd ki a tésztát, szórd rá az aprított medvehagyma felét. Csavard fel, majd lapítsd el egy nyújtófával, hajtsd egymásra, és hagyd húsz percig kelni. Ezután nyújtsd ki ismét a tésztát, szórd rá a maradék medvehagymát, és ismételd meg a csavarást, hajtogatást. Ezután nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra, majd rácsozd meg a tetejét, és szaggass belőle pogácsákat.
- A kiszaggatott pogácsák tetejét kend meg felvert tojással, és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd kelni őket tíz percig, majd mehetnek az előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe. 25-30 perc alatt aranybarnára sülnek.






