Itt a húsvét, ideje valami finomságon törni a fejed. Most egy krémes desszert receptjét hoztuk el neked, citromos, ízletes, az egész család imádni fogja. Kihagyhatatlan idén ez a recept! A mindmegette.hu stábja el is készítette, a lenti videó segít neked is.
Krémes citromos kocka /Fotó: mindmegett.hu
Krémes citromos desszert recept
Hozzávalók:
11 dkg vaj
10 dkg cukor
2 db tojás
8 dkg joghurt
0,5 dl tej
3 ek citromlé
1 db citrom reszelt héja
0,25 tk só
16 dkg liszt
2 tk sütőpor
citromos krémhez:
1 dl hideg tejszín
15 dkg mascarpone
6 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
díszítéshez:
1 db citrom reszelt héja
Így készítsd el:
Tegyél egy keverőtálba vajat, cukrot és a kézi robotgéppel alacsony fokozaton habosítsd. Add hozzá a tojásokat, keverd el, majd öntsd hozzá a joghurtot, a tejet, a citromlét, és keverd tovább. Végül a citromhéjat és a sót is keverd bele.
Egy tálba szitáld bele a lisztet és a sütőport, és a robotgéppel alacsony fokozaton keverd addig, amíg szinte krémes állagot nem kapsz.
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
A tésztakeveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele, majd tedd a sütőbe 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizd, ha nem tapad rá a tészta, akkor a sütemény elkészült.
Amíg a tészta sül, egy keverőtálba öntsd bele a hideg tejszínt, és mascarponét, add hozzá a porcukrot és citromhéjat, és a robotgéppel szép és stabil krémmé verd fel, majd te tedd be a hűtőbe, míg fel nem használod.
Az elkészült tésztát vedd ki a sütőből, és hagy hűlni. Utána a tetejére mehet a citromos krém, egyenletesen oszlasd rajta szét. Díszítsd reszelt citromhéjjal.