Ha nagy citrom rajongó vagy, akkor ezt a krémes finomságot neked is meg kell kóstolnod.
Itt a húsvét, ideje valami finomságon törni a fejed. Most egy krémes desszert receptjét hoztuk el neked, citromos, ízletes, az egész család imádni fogja. Kihagyhatatlan idén ez a recept! A mindmegette.hu stábja el is készítette, a lenti videó segít neked is.
Krémes citromos kocka /Fotó: mindmegett.hu
Krémes citromos desszert recept
Hozzávalók:
11 dkg vaj
10 dkg cukor
2 db tojás
8 dkg joghurt
0,5 dl tej
3 ek citromlé
1 db citrom reszelt héja
0,25 tk só
16 dkg liszt
2 tk sütőpor
citromos krémhez:
1 dl hideg tejszín
15 dkg mascarpone
6 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
díszítéshez:
1 db citrom reszelt héja
Így készítsd el:
Tegyél egy keverőtálba vajat, cukrot és a kézi robotgéppel alacsony fokozaton habosítsd. Add hozzá a tojásokat, keverd el, majd öntsd hozzá a joghurtot, a tejet, a citromlét, és keverd tovább. Végül a citromhéjat és a sót is keverd bele.
Egy tálba szitáld bele a lisztet és a sütőport, és a robotgéppel alacsony fokozaton keverd addig, amíg szinte krémes állagot nem kapsz.
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
A tésztakeveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele, majd tedd a sütőbe 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizd, ha nem tapad rá a tészta, akkor a sütemény elkészült.
Amíg a tészta sül, egy keverőtálba öntsd bele a hideg tejszínt, és mascarponét, add hozzá a porcukrot és citromhéjat, és a robotgéppel szép és stabil krémmé verd fel, majd te tedd be a hűtőbe, míg fel nem használod.
Az elkészült tésztát vedd ki a sütőből, és hagy hűlni. Utána a tetejére mehet a citromos krém, egyenletesen oszlasd rajta szét. Díszítsd reszelt citromhéjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.